A inceput tigania pe strasse-ul Brasovului….


Pe 1 Aprilie (nici o pacaleala)   strada principala a orasului (Republicii) s-a umplut de mese si de scaune….

Celebrele „terase”, de fapt o tiganie fara capat(si reluata de ani buni)……. care incepe la 1 Aprilie si se termina  la sfarsitul lui Octombrie.

N-am sa inteleg niciodata ce este in mintea edililor Brasovului…. Brasovul este un oras serios,,cu ceva staif,cu un centru frumos,conservat… Strada Republicii are  multe case monumente de arhitectura, care au fost renovate (fatada,acoperisul)pe banii proprietarilor si Primaria  in loc sa beneficieze de aceste punere in opera  transforma isi da in petec….

.De ce il transforma(strada principala) primarul Brasovului si echipa de la primarie intr-un birt  care spre caderea noptii  miroase groazic o toaleta publica? ..

Ce a fost sambata pe strada mi s-a parut un circ ordinar… Comerciantii „lihniti”,…..  profitand de vremea buna si-au scos mesele in strada,  unii in fata localului,altii pe mijlocul strazii….Cei cu mese si scaune in fata localului….  probabil inca nu platisera taxa la primarie,dupa cum este posibil ca si cei de pe mijloc sa nu fie chiar in regula….

Pizza,prajituri,clatite, gratare,etc,sucuri,cafea si bere,alcooluri tari sau vin….. toate se amesteca sub ochii si nasul trecatorilor,turistilor veniti sa admire frumusetea strazii,panorama deosebita catre Schei cu turla Bisericii Negre, dealurile din Schei,,,,etc,,,,……

La randul lor turistii  trec la un pas de   cei de la mese….

Orice masina de interventie(pompieri,Smurd-Salvare)  este aproape imposibil sa mai treaca prin padurea de oameni care trec zilnic pe cele doua culaore laterale….In timp ce zona din  mijlocul strazii (cca 4m latime) este ocupata de mese scaune,fotoloii,canapele, ghivece de flori,….Si peste toate ca un acoperis si pentru  „intimitate”,umbrelele….

Las deoparte pe cei ce locuiesc pe strada,strass-eul orasului  care sunt transformati de Primarie in „sinistratI”  care suporta zgomotele strazii,racnetele in noapte a chefliilor,mirosul cateodata pestilentuiale  din noapte,,,,,,, Faptul ca abia pot ajunge la casele lor cu plasa de cumparaturi in imbulzeala de pe strada…

O bataie de joc!

Pana cand?

Aceeiasi Primarie  a aprobat terase  si in Piata Sfatului… Spatiul generos de acolo   face zona placuta si cocheta…

La doi pasi incepe  mizeria….

Pana cand Domnule Primar Scripcaru?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s