Doua cozi de topor si un trist


„Apare” la Timisoara.

Are un nume ciudat:debanat.ro

Este un ziar online care nu exceleaza prin reportaje,interviuri.,fotografii sa cazi pe spate de uimire…etc.De baza sunt stirile. Viteza de reactie( ma refer la stiri)  este una buna dar nu din cale afara….Altfel,  stirile sunt scurte,”albe”,la obiect,fara „fanatazii” si inflorituri… Esti tentat sa spui la  primele „rasfoiri” ca avem de-a face  cu inca un site generalist,asa cum sunt cu zecile in Romania.Ma refer la site-le de sine statatoare si nu cele care „transcriu”  digital un ziar tiparit.

Si totusi,dincolo de toate astea sau tocmai  de aceea la  debanat.ro scriu -probabil- doi dintre cei mai buni editorialisti de ziar din Romania…

Se numesc: Ino Ardelean si Eugen Sasu.

Doi jurnalisti de anvergura,cu talent,atenti si exhaustivi observatori a celor ce se intampla  in Romania….

Si critici…fara   stanga sau dreapta…

Opiniile lor sunt  necrutatoare vin ca o lovitura de cutit care nimereste in plin,reteaza orice „avant”…. Cand prin ziarele  nationale bate vantul  cu „naimitii’ neamului care mai de care   prins in cate un cleste (mai vizibil sau invizibil) cei doi sunt o oaza de jurnalism  cat de cat adevarat….Merita sa-i urmariti si cititi…. Nu iarta nimic de la Robu si Grindeanu la Dragnea si Tariceanu sau Iohannis….

Pare ca intreg  ziarul lor online este scris si facut sa fie baza,fundamentul  pentru analizele celor doi….

Ino Ardelean :„Timișoreanul Ion Răducanu și-a văzut în fine visul cu ochii. A fost ales președinte național al UNPR. Asta cu toate că în toamnă anunța, spre disperarea fanilor săi, că, începând cu 1 ianuarie 2017, va pune în cui ghetele de politician. Dar probabil rugămințile celor din jur și – de ce nu? – „interesul național” l-au făcut să se răzgândească. E mai puțin important acum contextul de natură juridică al alegerii lui Răducanu în fruntea unui partid care… nu există. Mai exact, UNPR a fuzionat cu PMP anul trecut. După ce n-au prins locuri pe liste la alegeri, unii UNPR-iști au atacat fuziunea, iar în primă instanță judecătorii le-au respins acțiunea. Acum se așteaptă verdictul unei instanțe superioare. Să presupunem că UNPR va primi de această dată undă verde din partea Justiției și va putea funcționa ca partid.

Ce șanse va avea să reprezinte ceva pe scena politică din România UNPR-ul lui Ion Răducanu și Nuțu Flonta? Mai mult ca sigur, aceleași precum un partid al culegătorilor de flori de mușețel. Adică mai mult decât nule. UNPR n-a reprezentat nimic pentru alegători nici măcar în perioda de glorie maximă, când în fruntea sa era generalul izmenelor, Gabi Oprea.

Citeste mai mult pe: Noua aventura politica cu final previzibil a lui Ion Raducanu | deBanat.ro – spune realitatea! http://debanat.ro/2017/04/noua-aventura-politica-cu-final-previzibil-a-lui-ion-raducanu_188593.html#ixzz4djQrQrZh

Eugen Sasu: „Ce avem aici? Dragnea și Tăriceanu. La prima vedere, două exemplare umane cu aceleași probleme, aceleași calități și aceleași vicii. Au fost preferați în decembrie 2016 de o bună parte a populației României cu drept și chef de vot. Cei care nu au fost la urne și au demonstrat în piețele principalelor orașe spun că președintele Camerei și al Senatului sunt cel mai rău lucru care i s-a putut întâmpla României zilelor noastre. Poate că în alte circumstanțe, dacă Rusia și-ar recâștiga influența în estul Europei, și în mare parte a făcut-o, cei doi ar fi considerați în manualele de istorie eroi, niște Bodnarenko și Ana Pauker ai noilor vremi. Deși socot că pentru Dragnea ar fi prea mult să-l consideri un agent de influență al Rusiei, când mai la îndemână ar fi să-l asemui cu Gheorghe Ștefănescu-Bachus sau alți nelegiuiți ai vremii. Depinde din ce unghi privești România. Dinspre Bruxelles sau dinspre Moscova, din interior, de la Focșani sau dinspre Cluj ori Timișoara. Rafinând, observi totuși că cele două cozi de topor nu sunt făcute din același lemn”.

 

 

Anunțuri

Un gând despre “Doua cozi de topor si un trist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s