O fotografie mai veche si o alta recenta….


Am dat peste o fotografie  recenta ….de o calitate  emotionala,tehnica,artistica …..extraordinara…..

Fratii,sora,nepotul si….. cineva care nu mai este…

Calitatea fotografiei ,deosebita, nu pentru ca am facut-o eu ci pentru ca momentul acela  de inceput de primavara a fost incarcat de emotie….A fost o reintoarcere in timp, intr-un timp care niciodata nu va mai fi  si care timp- pentru 48 de ore- l-au dorit sa-l evoce  toti cei ce  au incaput in  fotografie….

Stiam cu totii ca  cineva din fotografie  va trece dincolo,tragismul situatiei se imbina cu extrema  liniste ca toate au fost scrise si ca moartea este un fenomen natural si numai noi neghiobii facem din ea o  chestiune absconsa,mistica, de speriat si de nevorbit….

Ramane peste timp aceasta  poza cu mugurii si iarba  care dau sa iasa,un usor vant venit de la muntii din jur, o usoara adiere a unei ierni care  se lasa dusa cu greu….Si atat….

Nu vreau,nu pot sa patrund mai departe,dincolo de  chipurile celor imortalizati acolo…..

Imi aduc aminte ca prima  schita, cu adevarat serioasa pe care am scris-o  acum amar de ani  si pe care nu o reneg ca valoare nici acum, pornea de la fotografie  usor ingalbenita pe care  sau din care  privind-o incercam sa descifrez ce se ascunde in „spatele” momentuloui cand au facut fotografia ….  Ideea de a  „vedea” dincolo de fotografie, dincolo de clipa care ne imortalizeaza pentru totdeauna…. Acum privind aceasta fotografie(distanta intre ele este de zeci de ani si personajele ,altele) pe care o pastrez doar pentru mine si pentru cei  aflati acolo  nu  simt decat  linistea si impacarea acelui moment…. Nici durere, nici suspin….Doar  impacarea cu ceea ce a fost si mai ales cu ceea ce va ramane pururi in sufletul si mintea fiecaruia de acolo si a celui care a facut fotografia….

Iarba creste apoi vine arsita apoi toamna si albul iernii si  din nou o alta primavara cand auzi/simti cum creste iarba….

Asta este   vazut de sus….totul…..

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s