Sa fi o fiinta complicata(din cartea „Unul-bunul celuilalt”)


 

Adica sa nu fi una terna,inchisa la minte, ramasa in cateva  obiceiuri,”reguli” din care sa nu iesi nici in ruptul capului….

Din care sa nu iesi niciodata pentru ca  asa te-ai invatat sau si mai rau, c-asa-i  „mersul”  lumii…Care lume ? Este o alta intrebare……

Sa fi o fiinta complicata inseamna sa ai nelinisti,sa-ti pui intrebari…,sa scormonesti permanent in adancul fiintei tale… Sa cauti….

Cine sunt,de unde vin,incotro ma  duc…….?

Intrebari simple, fara  fanfaronada,intrebari care vin firesc si  la care uneori gasesti raspunsul,alteori ,nu….!

A fi complicat nu inseamna  ca nu esti un om simplu….Vezi celebra ta zicere de pe „banda”: da,eu sunt o fata simpla de la ……

 Poti sa fi o fata simpla de la ….. si in acelasi timp sa fi complicata…. nu se bat cap in cap cele doua  afirmatii…

A fi complicata inseamna a   fi traversata de nelinisti….Mereu…. A te bucura sau a  dispera….. Si toate astea sa vina firesc,fara  vreo  ambitie,fara vreo  pornire sau cu gandul  de a face  cuiva rau…Cuiva,adica celuilalt de langa tine……… indiferent cine este el(ea).

Si mai ales, a fi complicat nu inseamna ca esti rea,ciudata,infantila sau mai stiu eu ce……..

Traversezi de ceva buna bucata de vreme o stare care este categoric a unei iubiri….A  unei iubiri  care a venit asa pe neasteptate si a dat peste cap rostul unei existente care se asezase pe un anume curs,nu molcom ,nu linistit dar  care parea fara intoarcere….  Cursul acesta  poate fi intors sau poate ramane asa cum este….

Germenii   starii  de a fi complicata  existau in fiinta ta…Nu este rodul iubirii….

Doar ca acesti germeni-odata cu iubirea-  s-au dezvoltat,au crescut, s-au facut mari pana la starea   rotunda de azi…. cand esti cu adevarat o fiinta complicata….

O fiinta care-si pune mereu  intrebari este greu de suportat de o alta care traieste terestru si  care nu este clintita  din  convingerile ei , de nimic…..Convingeri care,unele, sunt normale,altele  sunt luate din „gura” lumii….

A fi complicata inseamna sa  cerni nelinistile si  intrebarile si  sa fi in stare sa iei  uneori  o decizie….

Nu este  nici o suparare sau rusine sa fi complicata, nelinistea apare  doar in putine  fiinte si  minti  si numai la oameni  insemnati….. Destinul i-a insemnat …Nu este nimic mistic in ce spun….

Cand eram  foarte tanar  si  intr-o stare ca a ta  cineva -caruia ii port  recunostinta- m-a „citit” si mi-a spus  ca    sunt traversat de nelinisti si intrebari si ca asa voi fi toata viata….

Si ca a fi traversat de nelinisti si intrebari nu este o rusine ci este rodul si starea  NORMALA  unei fiinte  superioare  si ca starea asta apare doar in putine „capete” din miliardele de oameni cati suntem…. Sunt aproape pulverizat de emotie  sa  detectez la tine   starea pe care cineva acum  multi,multi ani a detectat-o la mine si sa incerc sa o explic pentru tine,sa dau o „sentinta”, asa cum  si mie mi-a fost data….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s