„Tiganii”,Ilie Nastase si pornirea noastra de a ne pune cenusa in cap cand nu e cazul….


Curg in putina  presa din Romania reactile la incidentul de ieri  de la mamaia  „provocat” se zice de Ilie Nastase….. Ba chiar si in presa straina…. Ma conving inca odata de raul facut de  rahatul de „poloiticacorecta”  si de irezistibila  noastra pornire de a sta cu capul plecat cu mana intinsa in fata „sultanului”.

L-am vazut pe Ilie Nastase in nenumarate  meciuri de tenis  atunci cand juca nu acum cand mai face demonstratii la categoria „old-boys”. Vine o vreme in care daca nu mai poti (adica devii penibil!) lasa-te! Dar asta este o alta poveste…. Nastase a fost un artist atins din cand in cand de aripa geniului,  pe terenul de tenis…Ca-n afara lui este altfel ,sigur este o (iara )alta poveste…. In goana nebuna dupa bani  „producatorii” tenisului au incurajat si crescut tot felul de  purtatori de ciomag care lovesc in minge cu forta si viteza mereu  nebanuite….Singurul lor  punct bun este ca lovesc tare si apasat…In rest nu le trece nici un fior prin subtirele lor creieras…Urmeaza intocmai  scoala primita  din frageda pruncie…. un traseu.Cum ii scoti de pe el sunt terminati…. Exemple cu duiumul de la Jim Courier la   plavanii de azi de prin tenis.Valabil si pentru jucatoarele care sunt precum tanxul….. Ilie Nastase a fost  pe terenul de tenis mai european decat cei ce  se lauda azi cu  traiul in vestul Europei.N-a avut compleze.Iubita lui din America s-a numit Diana Ross…. Ati auzit   cred de aceasta  prea frumoasa si mare cantareata  din America…. Care este negresa….

Si atunci de ce  sar ca arsi unii la o remarca nevinovata a lui Nastase fata de  jucatoarea Serena Williams?

Tenisul este un sport dar este un sport  iin care fantezia loviturilor,miscarea in teren are  fiecare rolul lor…. Sa revenim.La meciul de Cupa FED de la Mamia  in adoua partida intre Carstea si Konta   meciul se opreste pentru ca  domnisoara  englezoaica  izbucneste in lacrimi.Ba chiar iese de pe teren.Ilie Nastase protesteaza in stilul lui direct si direct „politiccorect”. Au loc niste schimburi de replici  cu arbitrul de linie si cel principal dupa care   Nastase este invitat sa paraseasca arena. Auziti,arena….. Si la fotbal antrenorul este trimis in tribune NU in afara arenei….

Mi se pare cam mult… Mi se pare o bataie de joc….

La meciul de handbal de la Budapesta, Ferencvaros-CSM Bucuresti  spectatorii au injurat si ne-ai facut tigani pana in prasele asupra  jucatoarelor s-a aruncat cu  sticle chipurile de bere si era de fapt urina (cazul portarulkui Paula Ungureanu) si jucatoarele  din Romania au jucat mai departe si au castigat …. Ce a p[atit   jucatoarea Konta >Ce a putut sa o aduca la lacrmi? Dezprob violenta  inclusiv cea de limbaj….

Dar….

Este pre mult….  Il las pe Adrian Mutu jucatorul care si-a batut intr-un fel joc de talentul lui,altfel un baiat istet si(  nu credet?)i  destul de citi sa povesteasca:

„Incredibil! Au oprit meciul pentru că plângea Konta. Chipurile nu mai suporta injuriile auzite din tribună! Pai noi, românii, ce să mai zicem?! Şi aici mă refer doar la sportivi (nu mai vorbesc de toţi ceilalţi români plecaţi la muncă prin ţările astea „politically correct”). De câte ori am fost jigniţi, făcuţi în toate felurile, pe toate stadioanele din Occident ne-am oprit? Am început sa plângem? Poate că unii am făcut-o, dar doar acasă, şi va spun că nu pentru actele de rasism, ci pentru faptul că nimeni nu zicea nimic. Totul era normal pentru ei! Deci, era normal domnilor occidentalişti să strige un stadion întreg „tigane, trebuie sa mori”? Sau să fiu făcut in toate felurile atât eu cât şi ţara mea? Era, nu?! Acum faceţi pe lupii moralişti şi, cum a început să se simtă lezata una de-a voastră, cum ne acuzaţi pe noi de ceva ce voi aţi inventat şi aţi tolerat atâta timp! Ipocriţilor!!!

Lasand la o parte prima voastra reactie(ca scrie Adrian Mutu!) nu vi se pare ca are dreptate?

Si la urma Ion Tiriac:„În momentul în care un jucător iese de pe teren din proprie vointa, pierde meciul! Ce e terenul de tenis, face fiecare ce vrea? Nu știu ce a spus domnul Năstase din tribuna, nici nu ma interesează pentru ca în momentul în care a părăsit suprafața de joc nu mai era persoana oficială! Ii ceri sa părăsească banca, o face, dar cum își permite un arbitru să-l scoată din arena? Asa suntem noi, abia așteptăm să sărim pe ai noștri și le permitem străinilor sa facă ce vor la noi acasă!„(http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/ion-tiriac-a-plecat-la-constanta-dupa-ce-a-aflat-de-iesirile-lui-ilie-nastase-ce-a-zis-fostul-mare-jucator-de-tenis-508499.html)

Aici nu este nici un puseu nationalist gen PSD.Este altceva…….. Cei ce-l califica astfel sunt inca prizonierii „politiciicorecte” si a operatiei de spalare a creierelor prilejuite de aceasta „regula” aplicata orfinar…. si care a intord o parte din lume cu fundul in sus…..

Cititi si opinia necrutatoare dar si  echilibrata  a lui Cristian Geambasu aici:http://blogsport.gsp.ro/geambasu/2017/04/23/konta-si-ce-facem-noi/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s