Alain Delon la TIFF -2017 Cluj


In 9 iunie 2017  va avea loc o proiectie  speciala in Piata Unirii din Cluj cu „Afacerea Pigot”(1981) un film cu si de Alain Delon.Va mai rula la TIFF Cluj si ‘”Cercul rosu”( 1970) un film interesant  facut de Jean Pierre Melville.Melville este unul din cei mai meseriasi,profesionisti regizori din  cinematografie si a facut cateva filme care  raman borne ale cinema-ului de actiune… Si Delon a fost actorul  lui(fetis ar zice unii….!)

Daca  venirea lui Alain Delon la Cluj sau in Romania se intampla acum  30-40 de ani probabil peste jumatate din domnisoarele si doamnele Romaniei suspinau si frematau.Ajuns la 81 de ani Delon ramane un simbol al cinematografiei,arata inca bine,prea bine si  ramane in istorie prin cateva filme de referinta:Rocco din filmul  cu acelasi nume si „Ghepardul” amandoua regizate  de marele Luchino Visconti,apoi neaparat ‘Samuraiul ” si „Borsalino”  si  unul sau doua filme de regal cinematografic in care Delon joaca alaturi de marele Jean Gabin si Lino Ventura(un chip dur al ecranului…..).

Ma bucur  pentru Delon ca vine la TIFF unde va primi „premiul pentru intreaga cariera”.

L-am vazut pe marele actor  in filmele de inceput apoi in seria celebra de la maturitate, si in cateva filme tarzii….Am fost la curent cu viata lui aventuroasa,cu iubirile lui  si-mi aduc aminte de relatia cu totul speciala pe care a avut-o cu fermecatoarea Romy Schneider. Nu stiu daca este cel mai important actor al filmului francez din ultimul veac.dar este printre cei mai mari…. Alain Delon a fost un idol,a fost un simbol al veacului XX, a „nascut”  linii de moda sau  imbracaminte care i-au purtat numele…. Si peste toate a fost/este un actor cu ceea ce se cheama carisma si talent….

Mai bine mai tarziu decat niciodata….Asa vor  gandi doamnele din Romania care l-au asteptat acum 30-40 de ani….

Si noi,iubitorii de fiilm adevarat il asteptam…

Bine ai venit Alian Delon!

Nota: Felicitari realizatorilor TIFF, in special lui Tudor Giugiu….

Venirea lui Delon la TIFF este o buna lovitura de imagine si  mentine festivalul pe o linie deja consacrata…….de unul dintre cele mai importante festivaluri de film din lume!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s