Crestere economica triumfalista?! Doar in propaganda PSD. BNR spune altceva


Institutul National de Statistica(INS) a publicat datele de sinteza asupra economiei romanesti in trim I-2017. Nici jnu s-a uscat bine stirfea ca propaganda PSD  a inceput sa  bombardeze romanii cu  haulituri triumfaliste. Varfurile de lance ale propagandei Liviu Dragnea si Olguta Vasilescu…. Vedeti  ce  cresteri avem daca se aplica programul „scoarta-n scoarta” a PSD….

Este pana la urma o scamatorie si un fel de a ne fura singuri caciula.  Dupa  limbile de foc aruncate de propaganda PSD am   citit comunicatul BNR.  Calm,echilibrat dar si extrem, de  direct…. Mugur Isarescu  este  un profesionist si la varsta lui nu-si ingaduie sa  mai poleiasca realitatea. Nici nu m-a interesat episodul cu Securitatea starnit de presa contra lui  pentru ca nu merita pierdut timpul cu asa ceva….

Sa revenim.

INS zice ca avem o crestere de 5,7% in trim I 2017 fata de  similar 2016.

Liviu Dragnea„Datele oficiale de la INS nu mai lasă loc de nicio interpretare răutăcioasă din partea criticilor programului PSD de guvernare. România are pe primul trimestru o creștere de 5,7% față de aceeași perioadă din anul anterior. Putem face comparația cu Germania 2,4% sau Franța 1,4%, care au raportat până acum la Eurostat. Dar cel mai important e că această creștere se simte efectiv în buzunarul românilor, care au avut parte în acest trimestru de majorări salariale și de reduceri de taxe”(www.digi24)

BNR:„Membrii Consiliului de Administratie al BNR au apreciat că datele statistice disponibile prefigurează o ușoară decelerare a creșterii PIB în trimestrul I 2017”, se arata in minuta sedintei Consiliului de Administratie al BNR, publicata luni dupa amiaza. „Creșterea economică pentru anul 2017 este prevăzută a se menține peste dinamica PIB potențial, dar la valori inferioare celei din anul anterior. Pe de o parte, stimulii fiscali și salariali implementați sau care urmează a fi aplicați configurează un impuls fiscal pozitiv, însă inferior ca magnitudine celui evaluat pentru anul 2016. Dată fiind natura stimulilor din economie, principalul determinant al creșterii economice va rămâne consumul, antrenat de evoluția venitului disponibil real, în condițiile măsurilor de relaxare fiscală, ale celor care vizează politica veniturilor în sectorul public, precum și ale majorărilor salariale așteptate a se produce în sectorul privat.(www.comisarul.ro)

 

 

Cu alte cuvinte,cresterea economica este datorata consumului adica cresterilor salariale  facute de  PSD si nu  unor performante economice(crestere productie,crstere productivitate,etc,etc)… Este o crestere artificiala…..

Un foc de paie propagandistic,triumfalist pentru  care  cei ce aplauda acum  o sa-si muste-mai tarziu -limba!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s