Un posibil viitor nume in muzica de opera: Cristina Adnana Gavrila


Fara a fi un meloman perfect,inrait si asa mai departe ,imi place sa ascult  cateodata muzica numita clasica. Altfel, eu cu rock-ul  din fragdea pruncie, cu muzica populara  evident toate selectiv….Cu timpul mi-am format o scara de valori  la care tin si pe care nu o  schimb…..Din contra intra greu cineva pe aceasta scara….

Imi place sa descopar debutanti care  au  valoare sau  pot deveni valorosi fie tineri fie mai putin tineri….

Asa am ajuns  in 17 mai 2017 la un concert  sustinut de orchestra Facultatii de Muzica  a Universitatii Transilvania din Brasov. Pe langa orchestra s-au produs  studenti- solisti instrumentisti  si doua soliste de opera. Cristina Adnana Gavrila a fot fara indoiala  revelatia concertului. A interpretat  rolul papusii Olympia din opera fantastica „povestirile  lui Hoffman: de J.Offenbach.  Studenta in ultimul an  la Facultatea de Muzica Cristian Adnana Gavrila s-a impus in farta celorlalti  odata prin voce. O voce exceptionala  pentru o soprana de coloratura….. Si mai apoi prin migaloasa si foarte teatrala si gandita ei aparitie.  Cantareata  chiar  isi intgerpreteaza rolul aducand elemente de teatru  binevenite..Rolul i se potriveste ca o manusa,se simte  inca  o usoara ezitare(in unele pasaje cantate si pun asta pe seama emotiei!)  dar   este  catego9ric o speranta  in muzica de opera…. Mai ales pentru rolurile care implica  vocea unei soprabne de coloratura. Posibil sa ma insel ,n-am vazut-o decat intr-o scurta aparitie   intr-o opera de camera  sustinuta de de studentii de la muzica….

este uimitor cand   din firava ei alactuire   interpreta poate sa  emita asemenea sunete rotunde  intinse jucandu-se aproape cu vocea…..

Sigur mai este  mult pana la  consacrare dar Cristina Adnana Gavrila are toate atu-urile de pentru a reusi….

Sper ca asa va fi ….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s