„Minivacanta” de Rusalii?Din minivacante in minivacante spre victorie….


Cum, necum ne-am trezit(mai corect s-au trezit unii!) cu zi libera de 1 iunie,care de cand ma stiu era ziua internationala a copilului. Sigur si cititorii au observat ca mai toti-si subsemnatul-  ascund in interiorul fiintei intr-un loc ascuns si bine pazit urma copilului din noi…De aici si pana la  da zi libera -otova-pentru toti este o cale lunga care s-a dovedit scurta prin vointa alesilor neamului in parlament…. De ziua libera este bine sa se bucure cei mici dar cum sa se bucure daca nu  sunt insotiti  de parinti la o prajitura si un suc.Observati ca din motive de  normalitate lingvistica ma rezum la  stramosescul „suc” si nu arunc tot felul de neaose  si ultrachimizate bauturi venite de peste mari si tari….Si daca cei mici nu mai sunt asa de mici si vor sa „iasa” singuri in aceasta zi si nu insotiti de parinti   acestia abia asteapta sa incinga un gratar  la iarba verde…..  Joi  zi libera ca mai suntem cu voia alesilor,copii si cu vineri ce faci?

Asa ca onoratul Guvern a facut din condei si   vinerea libera.Recuperarea cand s-o putea…..,   pe hartie scrie ca se recupereaza cu maxim de exigenta dar sa lasam……. Si  ca se indeplineasca stramosescul  obicei  si ziua a doua de Rusalii s-a decretat libera,prin lege….. Socotind  de joi pana luni seara  …..liber.ce mai ,” minivacanta”, cum turuie pe toate posturile de radio si televiziune…. Numai ca   la o scurta trecere prin oras,sunt destul firme care „lucra” in joia copiilor, ba chiar si destule  care ofera servicii.Asa ca ziua libera  se foloseste de o parte a natiei,……..activ.

Bugetarii,nu……

Nu zic de profesori,ei sunt o clasa speciala si legati de  binefacatoarea zi oferita de  alesi, copiilor…..

Dar ceilalti bugetari,care „bat”  timpul( cu  entuziasm de brigadieri pe santierele patriei) sa treaca mai repede,acolo prin institutiile statului?

Sunt orase,mai sunt,in Romania unde  principalul angajator-atentie,nu in  societati lucrative(care produc ceva…..;ace,brice…..)- este statul….. In rest  putina industrie,putine servicii….. Birturi si institutii ale statului….. Acolo se inghesuie toti cei ce  cauta un loc de munca….Si daca-l prind,in urma unor grele  si anevoioase „concursuri”, sunt fericiti,impacati si incheiati.Nu-i mai scoate nimeni pana la pensie…. Acestia sunt marii beneficiari ai minivacantei de Rusalii….

Revenind, majoritatea  intreprinderilor ce produc ceva, adica oamenii muncii  de  acolo,  lucreaza si de ziua copilului si vinerea  imediata.Probabil astia  nu au votat cu PSD si nu fac parte din  colosala cifra de 18% dintre total alegatori  care au votat actualul partid de guvernamant…. Nevotand-ul……… cum sa  beneficieze de ziua de 1 iunie…La munca…..

Dincolo de gluma, de povestile cu patroni hrapareti si rai,negri in cerul gurii,….minivacanta de Rusalii seamana cu  o mica pomana din lungul sir de pomneni electorale facute de partidele trecute pe la conducere…..Nimic altceva….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s