Cum se rezolva dramoleta politica jucata de PSD


Stiti situatia de rasul curcilor provocata de PSD. Vor sa demoleze guvernul Grindeanu respectiv pe primul ministru Sorin Grindeanu. marele CEx al PSD(era sa scriu din viteza al PCR) a luat hotararea sa  retraga sprijinul politic acordat guvernului Grindeanu.Intr-un avant  de cea mai  trista amintire amintind de   rotatia cadrelor din epoca Ceausescu  si toanele conducatorului iubit,toti ministri  cabinetului s-au grabit sa-si depuna demisiile. PSD si ALDE dupa ce si-au retras sprijinul politic  l-au anuntat(cu mandrie)   pe Presedintele Iohannis asupra   deciziei lor. Presedintia a risipit  aerul dramoletei pline de sensibilitate si lacrimi  jucata de PSD unde   negrul a rams grindeanu  si raspuns clar:

„Va informez ca Presedintele Romaniei a primit scrisoarea semnata de presedintii PSD si ALDE, prin care acestia anunta ca au retras Guvernului sprijinul politic. 

Presedintele Romaniei a luat act de faptul ca in interiorul Coalitiei de guvernare a aparut o nemultumire in ceea ce priveste activitatea Executivului si ca se doreste schimbarea intregului Cabinet. 

In acest sens, Administratia Prezidentiala face urmatoarele precizari legate de procedura: Potrivit art. 106 din Constitutia Romaniei, „functia de membru al Guvernului inceteaza in urma demisiei, a revocarii, a pierderii drepturilor electorale, a starii de incompatibilitate, a decesului, precum si in alte cazuri prevazute de lege”. 

Conform art. 107 din Legea Fundamentala, „Daca primul-ministru se afla in una dintre situatiile prevazute la articolul 106, cu exceptia revocarii, sau este in imposibilitatea de a-si exercita atributiile, Presedintele Romaniei va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a indeplini atributiile primului-ministru, pana la formarea noului Guvern”.  

Deocamdata nu ne aflam in niciuna din situatiile mentionate in Constitutie. Cand functia de prim-ministru va deveni vacanta, fie ca urmare a demisiei primului-ministru sau prin adoptarea in Parlament a unei motiuni de cenzura, Presedintele Romaniei va declansa procedurile constitutionale in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru. 

In situatia in care Guvernul va fi demis conform Constitutiei, Presedintele Romaniei va urma cu celeritate pasii procedurali prevazuti in Legea Fundamentala. Presedintele solicita solutionarea urgenta a crizei din interiorul Coalitiei de guvernare pentru a se evita instabilitatea politica. 

Rezolvarea crizei interne a Coalitiei este strict responsabilitatea partidelor din care este alcatuita. Presedintele Romaniei garanteaza respectarea Constitutiei in cadrul acestei proceduri.”

 

 

Concis : nu ne aflam in situatia vacantarii functiei de premier prin demisie sau motiune de cenzura. Sorin Grindeanu nu demisioneaza. Ramane varianta   ca PSD sa  depuna motiune de cenzura asupra propriului guvern.

Cu toate consecintele asumate de PSD……

Restul sunt povesti  ale unor jurnalisti  aflati in continua miscare browniana.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s