In sfarsit PNL si-a ales un presedinte


Ludovic Orban a fost ales  cu o majoritate covarsitoare Presedintele PNL. Este un eveniment din doua motive:

1.”Greii” din  fosatle PNL si PDL si-au dat mana si au convenit asupra unui presedinte, nici extraordinar nici marioneta.Un presedinte care are partea lui de carisma si asta este important.Apoi Orban nu este angrenat in nici o misiune/functie cum sunt  persoanele „grele” din PNL. Toti liderii importanti sunt la aceasta ora primari cu rezultate bune.Ma refer la Ilie Bolojan, Emil Boc si Mircea Hava(Alba Iulia).Acest congres consfinteste  fuziunea dintre cele doua partide..Nicolae Robu un alt personaj care poate fi important pentru PNL a pariat pe un cal fara sanse de castig(ma refer la contracandidatul C.Busoi) si este clar ramas in afara cercului puterii…Fara punerea de acord a acestor „grei” a partidului L.Orban nu ar fi ajuns presedinte..Acest acord este marele castig al PNL.

2.S-a afirmat clar noua doctrina a PNL:

”PNL sub conducerea mea va fi un partid de dreapta liberal conservator, membru al dreptei europene şi se va bate cu toate forţele pentru a implementa politici de dreapta în România, pentru a asigura dezvoltarea, creşterea economică. PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor pe care le are România faţă de partenerii noştri, parteneriatul strategic cu SUA, poziţia de membru al NATO şi calitatea de membru al UE. Rămânem şi vom fi cel mai puternic susţinător al acestor angajamente şi vom rămâne un stâlp şi o oază de stabilitate în această zonă frământată a Europei”.

”PNL va fi începând de azi un partener loial, corect, transparent pentru preşedintele Klaus Iohannis şi pentru punerea în practică a tuturor obligaţiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câştigat alegerile din 2014. Mă voi bate cu toată forţa mea, cu toată energia mea pentru a reuşi în 2019 să câştigăm alegerile prezidenţiale, să obţinem un nou mandat pentru Klaus Iohannis, iar după această victorie să reuşim să câştigăm alegerile locale şi, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câştigarea alegerilor parlamentare să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această ţară”( sursa:www.news.ro)

Mai pe inteles:PNL are o doctrina  conservatoare(crestin democrata) si este un partid de dreapta.A disparut din peisaj ultraliberalismul   gaunos si  perdant promovat si cantat de aripa Tariceanu-Patriciu-Vosganian-Atanasiu si cati or mai fi fost. PNL a adoptat  doctrina conservatoare si Sorin Frunzaverde si cei din fostul PDL trebuie sa fie multumiti. Au castigat…… o batalie importanta……

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s