Si vom fi fost deja batrani…..?!PHOENIX intr-o seara de iulie la Brasov


Concert Phoenix la Brasov in Piata Sfatului.Cu intrare libera.Adica platit de o firma care si-a aniversat o cifra rotunda de la infiintare. Trei sferturi din concert s-a desfasurat pe o ploaie  amarnica.

Concert  bine structurat  plecand din tineretea  lui Mony si Nicu(Hei,tramvai….) si pana la compozitii  de data mai recenta (asta insemnand sfarsitul veacului trecut inceputul celui actual….). Cu preponderenta  din cele doua bune albume:”Mugur de fluier” si „Cei ce ne-au dat nume”.

Nu  s-a cantat nici o melodie  de pe capodopera rockului romanesc,”Cantofabule”. Banuiesc  ca din cauza disensiunilor intre membrii(candva) de baza ai trupei(adica Nicu,Ioji,Tandarica,Mircea) dar nu intru in  astfel de amanunte acum si doi, a greutatii  de a aduce pe scena in direct acea simfonie de sunete uluitoare cum  sunt „scrise” in  respectiva capodopera.

Trupa a sunat  profesionist,un profesionalism de cel mai inalt nivel.N-am auzit o trupa  rock din Romania care sa poata  ajunge la un asemenea sunet plin,muzical care de fapt sa conduca melodia…. Aici la Brasov in   componenta de sase .Condusi de Nicu Covaci. Mai batran,mai alb la par….ca si noi ceilalti din generatie…. Nicu in acelasi loc pe scena de cand il stiu.In dreapta cum privesti la scena…. dinspre public…..

Membrii trupei sunt relativ noi sau au mai avut colaborari cu  Nicu Covaci.L-am urmarit in special pe  tanarul de la tobe:Flavius Hosu.  Are ritm si stie sa-l mentina,  este  corect,uneori chiar bun .Fara „nebunia” lui Tandarica…..  Hosu pare mereu calm si neatins de ritm….Nu are acel zvacnet care sa-l faca sa sara  de pe scaun atunci cand ataca un ritm.Dar mai are timp sa creasca…. desi ma tem ca  va fi doar un baterist  corect…..

Cristi Gram la chitara solo este bun dar altceva decat   Phoenix. Unde n-au primat niciodata solo-urile   sfasietoatre dar si nesfarsite…. de chitara solo. Astea sunt……. pentru altii… Sunt momente in care trupa canta   cu doi solisti la chitara solo….(al doilea, Nicu).Nici asta nu-i bai,sunetul este plin,atata timp cat  se mentin in linia acordurilor gen Keith Richards…..

In sfarsit, solistul vocal,Costin Adam(cred), pare un luptator  de K1 cu ceva voce dar nu pentru Phoenix…. Pe aici au trecut  si Alin Oprea si Tavi Colen,doua voci excelente dar iara nu pentru Phoenix…. De fapt   celor din Piata le-a trebuit  suportul  muzical,orchestral al melodiilor…… restul,versurile….. si le-a cantat fiecare cum a stiut mai bine de fapt mai exact, le-a inganat cu amintirea unor interpretari  originale de mare arta si clasa….ale respectivelor succese intrate   deja in zona legendei…..

Sigur Baniciu nu mai are vocea de  acum 30 de ani(pe langa neintelegerile cu Covaci),sigur vocea lui Covaci s-a ingrosat teribil ……

Nicu Covaci este un mare muzician…. si conducator de trupa rock.Sa nu gaseasca un solist de  valoare?

Asta a fost tot. In plus mentiunea ca prima data i-am ascultat/vazut in concert pe Phoenix la Brasov in 1968…..Daca are vreo importanta….

La multi ani, din nou, Nicu Covaci….

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s