Absurdul in capul sefilor de la Bruxelles:UE va supravietui Europei!!!???????


De un umor crud,crunt,devastator,absurd se dovedeste Traian Ungureanu  cand   afirma ca Uniunea Europeana va supravietui Europei……..

Asa gandesc sefii de la Bruxelles in frunte cu Merkel,Macron si Juncker…..

Ei cred ca UE va supravietui  Europei adica  sumei de tari care fac Europa….. Tarile o iau care incotro si ei acolo in turn  conduc ca niste sultani Uniunea Europeana care va mai exista doar in capul lor…. O asemenea  miopie vecina cu absurdul am intalnit-o  odata in cariera mea profesionala. Lucram intr-o mare uzina care era pe tobogan.incercam  din toate puterile alaturi de alti  colegi sa oprim alunecarea…. Si  le tot explicam   subordonatilor sa puna umarul  zdravan  la construirea digului care sa opreasca  alunecarea…. U*n domn mai in varsta care  lraspundea de sectorul proiecte de executie  a unor scule statea linistit… La intrebarea mea de ce nu se implica  domnul mi-a raspuns calm:  poate sa se inchida uzina ca eu tot mai am(impreuna cu  intregul lui colectiv) inca doi ani de lucru….

Era in urma cu proiectele se adunasera stiva si el  le  realiza in ritmul lui imperturbabil. Credea ca daca uzina se inchide el  tot mai are de lucru doi ani…la acele proiecte….De parca odata uzina ca tot  inchisa mai avea cineva nevoie de proiectele  lui (care erau tot pentru nevoile de productie ale uzinei)…

Cam asa gandeste si troica bine insurubata de la Bruxelles (Merkel,Junker,Macron).Imperturbabili,aproape senini si mereu invocand solidaritatea europeana.dar este vorba de o solidaritate  asa cum o vor ei si nu cum o gandesc celelalte tari….

Tot Traian Ungureanu   arata care este adevarata solidaritate europeana:În actuala ei înfăţişare, Europa e o civilizaţie salvată, cu fluvii de sînge anglo-american şi polonez, de la sinucidere prin ideologie totalitară. Şi tocmai de asta trebuie să pornim de la Varşovia. Din aceleaşi motive, dna Merkel ar trebui să facă, în fiecare an, drumul pînă la Varşovia, în genunchi. Pînă cînd? Pînă va înţelege sensul real al solidarităţii europene – vorba pe care o aruncă în toate părţile, aşa cum ar striga cineva „fă-ţi nodul la cravată” către un purtător de stînci. 

 

 

Toate cele de mai sus sunt legate de raspunsul pe care  troica   l-a dat/sugerat  intrebarii clare a lui Trump(  pusa la Varsovia):”mai are Vestul voinţa să supravieţuiască? Răspunsul UE, aşa cum se aude de la Berlin, Paris şi Bruxelles, e o tragedie în curs de desfăşurare: niciodată n-am dus-o mai bine! Vom supravieţui Europei!”

Citeste mai mult: adev.ro/osuvol
Citatele si  evident tot textul lui Traian Ungureanu aici:: adev.ro/osuvol

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s