„Al Capone de Teleorman”


 Grigore Cartianu:

„Bat clopotele, se apropie sfârșitul. Nu sfârșitul lumii, cum prezic bocitoarele, ci sfârșitul politic al lui Al Capone de Teleorman. Și tot de la evaziune fiscală i se trage.

Încolțit din toate părțile, diabolicul pungaș nu mai are scăpare. E o chestiune de timp până când va fi înhățat.

Deocamdată, asistă îngrozit la anchetarea locotenenților săi. Clanul din Teleorman este destructurat prin anchete în care sunt implicate DNA, Parchetul General, DIICOT.

O atmosferă sumbră plutește peste triunghiul bermudelor valahe, Alexandria – Salcia – Turnu Măgurele. Iar supărarea jupânului transmite migrene asupra întregii țări: se scumpește benzina! Suntem ingrați, trebuie să plătim. I-am stricat vacanța, suportăm consecințele la pompă. În tristețea generală, doar vocea lui Ciuvică mai aduce o notă pozitivă: e bine că se scumpește benzina, oricum era prea ieftină!

În ceea ce privește situația sa juridică, boier Dragnea ne-a spus-o preventiv: „Am fost întrebat dacă mă simt vânat. Nu mă simt vânat, chiar sunt!“. Mă rog, el știa mai multe decât noi. Știa și că folosește atâtea paravane, în politică și în afaceri, încât e inevitabil ca la un moment să fie trădat de acești intermediari. Perspectiva unei reduceri de pedeapsă face minuni.

Clanul de la Teleorman, construit în jurul „nașului“ Dragnea, alimentat cu bani publici și bazat pe acțiuni la purtător, sângerează pe mai multe părți. Sunt anchetate bălțile de la Dunăre, domeniile de vânătoare exclusiviste, importurile de mașini agricole, asfaltările fictive, ferma de porci, finanțarea presei de casă, imperiul Tel Drum, investițiile din Brazilia și multe alte scheme de fraudare a banului public. Sub un asemenea foc încrucișat, nimeni nu are scăpare.

Întrebarea e: va accepta Dragnea să meargă la închisoare? Se va resemna el cu implacabilul destin sau va încerca să iasă din încercuire țipând, zgâriind, mușcând? Îl va prinde împușcărierea în țară sau va aplica tactica Ghiță-Popoviciu? Îl vor măcina regretele la Jilava sau ne va rânji de la Fortaleza?

Mulți bolnavi ne-au condus din 1989 încoace, dar unul singur s-a lăsat contaminat total de „sindromul Ceaușescu“: Liviu Dragnea. Boala puterii i-a atins și pe Iliescu, Roman, Năstase sau Ponta, fiecare cu rețeta proprie de parvenire, dar niciunul nu a îmbrăcat atât de mimetic straiele lui Cea­ușescu”.

Tot textul aici:http://romanialibera.ro/opinii/comentarii/sfarsitul-unui-gangster–al-capone-de-teleorman–opinie-463738

Reclame

Un gând despre “„Al Capone de Teleorman”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s