Primaria Brasovului si-a batut joc de Filarmonica orasului si de spectatori


Vineri 11. august2017 Filarmonica din Brasov a programat un concert estival in Piata Sfatului din oras. Un concert de valsuri.Muzica tocmai buna pentru aceasta perioada  de vara torida .Orasul este inundat de turisti. Concertul a fost anuntat prin afise  in  punctele de interes din oras si poipularizat intens in presa locala si scrisa. Las deoparte balabaielile stirilor  din presa care anuntau  la  pupitrul   orvhestrei pe marele muzician si dirijor Sabin Pautza. Cred ca a fost o lipsa  de informare.

Concertul a avut loc iar  la pupitru a  fost  dirijorul Iulian Rusu si a fost un fiasco total.

Nu din vina  membriloir orchestrei,muzicieni admirabili,pe care i-am ascultat si m-au incantat de atatea ori in sala Patria.Nu din vina dirijorului….

Orchestra  n-a avut parte de scena.  Muzicienii Filarmonicii au  luat loc  pe  scaune asezate direct pe caldaramul Pietei.Instrumentele  mai grele erau sprijinite pe acelasi caldaram. In jurul orchestrei s-au asezat  spectatorii….. care pe bordurile aflate in Piata, care in picioare. Sonorizarea a fost ca si inexistenta. La  nici 30 de metri de orchestri sunetele erau cu greu auzite.

Totul ca la satra  sau ca si la  amatorii „trubaduri” care canta  prin zona sau pe  stradapietonala(Republicii) asezati pe  pietrele de granit si-n jurul lor   o multime de  gura-casca.

Primaria,Consilul Local  care sunt organul superior   administrativ si bugetar al Filarmonicii,- adica sefii acesteia – n-au fost in stare sa inchirieze si sa monteze o scena si o instalatie de sunet. In jurul orchestrei datorita  cercului de spectatori nu mai era aer,dansatorii adusi sa valseze se inghesuiau pe  un metru sau doi de „teren”.

Terasele din Piata   au fost pline de specatori care  au crezut ca pot  sta la o masa si asculta(de acolo) in voie, muzica…. S-au golit repede unele mese , oamenii renuntand sa mai stea cu urechea panda….

Membrii Filarmonicii  sunt in concediu si au fost chemati de „forul tutelar”  sa sustina acest  concert.

Ca sa se laude Primaria cu ce?

A fost o mizerie….

O bataie de joc.

Pentru  muzicienii Filarmonicii si pentru spectatori.

Primarul Brasului  George Scripcaru si administratorul public al orasului Miklos Gantz(cel atat de  „harnic”  in tot felul de initiative „culturale” si „binefacatioare” pentru comert    nu pentru turism, si despre care o sa scriu) trebuie sa raspunda locuitorilor orasului(las turistii  deoparte!)….  pentru cele intamplate

Asteptam……..

Brasovul  in aceste zile de vara nu are  conducere….. Orasul pare a  fi scapat din mana de cei ce ar trebui sa-l conduca…

Niciodata acest oras(in ultimii  70 de ani)n-a excelat prin sustinerea culturii sau prin (macar) incercarea sa educe publicul…. atat de divers si venit din patru zari….

dar ce am vazut  vineri 11 august  intrece inchipuirea….

Cum au putut(Primaria,Consiliul Local)  sa   se inscrie la concursul pentru Capitala Europeana  a Culturii 2021 ?

 

Reclame

Un gând despre “Primaria Brasovului si-a batut joc de Filarmonica orasului si de spectatori

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s