Jenantii „banateni” din Timisoara


Am mai spus-o,banatenii sunt de doua feluri: paori si „pauri”…...

Paorii sunt  oameni  de buna credinta,gospodari, deschisi la nou,cu orgoliu imens si gata sa dovedeasca oricand ca (macar in unele  cazuri)Banatul este fruntea….Paorii sunt oameni ai  Centrului Europei   deschisi  convietuirii  intre etnii, culturali cat se poate si  tehnici in acelasi timp…. Cei ajunsi bogati,au ajuns prin munca, inteligenta si talentul lor….  Intra in aceasta categorie banatenii nascuti dar si (nota bene) banatenii facuti, adica oameni  veniti si  care   au preluat imediat toate lucrurile bune  invatate de la banatenii bastinasi…..

Paurii,alcatuiti   din banateni get-beget si cei veniti, nu inteleg in primul  rand,regula,legea….Sunt „smecheri” si incearca sa o dribleze(fie pe una fie pe aialalta!). Nu au sentimentul acela de  fruntas de primul in toate,sunt carcotasi si le pute tot,,nu sunt adeptii unor schimbari(cand sunt cu adevarat necesare) si  nu cred in valorile (cand sunt,….. si sunt validate!) ale locului….

Duminica  octombrie 2017 a avut loc in Piata Libertatii  din Timisoara ( frumos re-amenajata) un concert  umanitar  …Fondurile  obtinute  vor intra pentru reparatiile Clinicile Babes(boli infectioase) si Cardiologie,ambele afectate de furtuna abatuta asupra orasului.

Biletul a fost 50 lei….

Atentie, n-a fost pomana cu  actul de cultura….

Si a fost un act cultural la timisoara pe langa cel umanitar….

Au cantat 14 formatii din oras in frunte cu Phoenix, Pro-Musica,Cargo urmate de Bega Blues Band,Survolaj ,Implant pentru Refuz si altele…. Crema muzicii    rock din Banat si  chiar din Romania.

S-au vandut 703 bilete…..:

Jenant….

Jenanti „banateni”…. Or fi fost   dintre paori  sau pauri?

Sau si,si…..?

Oricum,rusinos si jenant….

NOTA: Primarul Nicolae Robu plange de pomana.Si el, alaturi de majoritatea primarilor din tara au incurajat pomana prin sustinerea  in pietele publice de concerte  la care publicul a avut acces gratuit.Si a(au) creat impresia falsa,dar de tot falsa, ca actul de cultura   este ….o pomana!   Ca actul de cultura este gratis!

Reclame

Un gând despre “Jenantii „banateni” din Timisoara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s