Semino Rossi-un idol al doamnelor din Germania si Austria….


De mai bine de  17 ani   cantaretul  face furori printre doamnele din Austria si Germania.Cateodata si  printre domnisoare….. Canta   in germana, in spaniola,in italiana…..  dar mai ales melodii specifice locurilor din tarile respective.

Cantece sentimentale,versuri simple pentru ea(de obicei),fara mari pretentii de arta…..

Merge direct la inima doamnelor  care, extaziate, fac valuri in salile de concert…..

Semino Rossi(real Omar Ernesto Semino) este de fapt argentinian venit in Europa acum  peste treizeci de ani. Nascut la Rosario-Argentina. N-am ajuns,probabil ca nu o sa ajungniciodata, la Rosario.Numele orasului  a avut de cand l-am aflat,la sfarsitulanilor ’60, o rezonantaaparte in mintea mea,un magnetism venitcredeam eu de la  departarealocului, exotismul,neobisnuitul  lui  (credeam eu atunci)undeva la capatullumii….

Poate si de aceea scriu despre Semino Rossi.Dupa ce am aflat  ca este nascut acolo. Omul are voce,a trudit din greu ( a cantat la inceput prin localuri in Spania si Austria) pana a izbutit sa-si faca un nume…. Traieste de ani buni in Austria,Tirol.

Are o  voce buna de tenor,oricum meridionala,departe de cetoasele locuri  ale Saxoniei…. Si este carismatic….

Din acest amestec de meridional cu  romantismul „greu”  germanic s-au nascut ceva cantece care merg la inima  doamnelor cum am spus…. Este un fenomen,vad ca si acum la 56 de ani are concerte in Germania si Danemarca  intr-un ritm tare sustinut….. Cantatul prin localuri, probabil, l-a calit si i-a dat aceasta forta   sa  cante  azi in  Copenhaga maine la Munchen…..

Interesant este  ca a prins  si la unele doamne din Romania….. Nu ma „omor” dupa o astfel de muzica dar  trebuie sa recunosc succesul neobisnuit…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s