Printre carti….


La Brasov se incheie  azi 15.07.18 Festivalul de carte si muzica Libris organizat de Asociatia culturala Libris  si fnanata de Primaria Brasov.Festivalul are loc in Piata Sfatrului,loc potrivit.

Un sir de casute din  lemn inchipuind o alee  in care casute isi expun marfa  editurile….. Ofertele  celor doua mari edituri ,Humanitas si Polirom sunt mai mult,asa, de participare…..  nu pentru a se  impune  in fata vizitatorilor….In schimb am dat de o serie de  standuri  ale unor edituri mici   a caror carti nu le poti gasi prin librariile  din oras. Si este bine… sa le gasesti macar aici….Din multimea de carti  tiparite  cele  mai multe dupa criterii absolut  comerciale si in general traduceri,adica al loviturii(se stie ca autorii romani isi platesc aparitiile) am gasit cateva  titluri de interes.Nu capodopere sau carti sa-ti rupa dantura („ghintii” se zice in Banat) am gasit cateva carti normale, bune…. Am cumparat doua carti   scrise/semnate de Nicolae Covaci,seful Phoenix,aparute la o editura care nu-mi spune nimic:Integral…. Am observat  ditari  ale clasicilor romani(nu este rau),tot felul de aiureli americanesti  despre cum sa inveti/ sa faci/ te descurci/te depasesti….singur…… , carti  literatura SF  care a prostit Occidentulcarti care vorbesc     despre „tronuri”,”inele” si alte  scremuturi ale  mintii unora…. De peste cincizeci de ani citesc judec compar si n-a aparut nici o alta lume,nici omuleti verzi  din Univers catre Pamant…. care sa-i tot duca pe unii  spree asa-zisele carti SF

Literatura romaneasca putina….Trecerea mea a fost grabita, stand dupa stand,era si seara,era si penultima zi si incepea concertul Vama-Tudor Chirila  dar  n-am vazut multe carti interesante de literatura scrisa de romani….. Este vara, miscare culturala  pitina dar altfel Festivalul a avut destul succes la public. Terasele din jur au fost pline pentru ca este  placut si in trend sa stai la o terasa sorbind o bere sau o limonada si…… muzica sa-ti cante ….

Despre carti mai putin…. interesati   spectatorii…

Noroc(totusi cu ele,cum sunt!)   pentru ca ele sunt    de fapt  fundatia pe care s-a construit evenimentul.

Restul au venit la pachet….

Tocmaipachetulesteinteresant  pentru public….

Adica muzica,dansurile populare sau moderne..

Reclame

Un gând despre “Printre carti….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s