Franta a castigat.Croatia ar fi meritat titlul.CM Rusia 2018, final


Franta a castigat  finala  si  a devenit campioana mondiala la fotbal. Croatia a pierdut  desi ar fi meritat. Asta ramane dupa finala  disputata ieri 15 iulie pe  stadionul Lujniki din Moscova.

Nu m-au incantat francezii prin joc sau echipa. Tot felul de vedetute  umflate de specialisti in  „relatii publice” si un jucator cinstit  crescut sub mantaua de luptator  al lui Diego Simeone la Atletico Madrid.Ma refer la Antoine Griezmann.

Au fost doua greseli de arbitraj   cum nu se fac intr-o finala:  faza de dinainte  si cea care a dus   la autogolul lui Mandzukici si  lovitura de la 11 m  data  de  arbitru pentru francezi dupa indelungi secunde de inchinat in fata ecranului televizorului  holband ochii si nu mintea la tehnologia VAR.

In rest  ne aducem aminte de Pele care spunea in 1990  a avut o straluminare si declara  ca o echipa africana va castiga titlul mondial pana in  anul 2000. „Aşa a fost dar în 2018 şi sub drapel francez”(Traian Ungureanu).

Prea putini oameni  si prea multi jucatori la acest campionat mondial…

Franta este o  a fost o echipa modesta dar care a stiut ce vrea si vorba aceluiasi Griezmann, nu conteaza cum,important este sa castige….. „Sanatos” principiu si  care cred ca este adoptat si de romani….

Croatia si-a ratat un vis (meritat) pentru ca Luka Modrici  si Ivan Rakitici  n-au mai putut sau erau  iesiti din forma. Si mentalitatea lor nu i-a mai ajutat destul. Au fost „ajutati” de arbitru…

Nu mi-au placut  „tumbele ” de   tifosi de peluza  ai celor doi presedinti  ai tarilor ce jucau finala,Macron si  Kitarovic. Macron parca era Lacatus cand saluta ( cu pumnul ridicat) tribuna la schimbare……

Povestile(post finala)   „bagate” de asa zisi mari  indrumatori  ai directiei lumii  sunt de tot hazul. Au gasit analistii planetei sa aduca un elogiu multiculturalismului….Sa dai si sa crape…. de necaz  ceilalti cat de destepti  suntem(nu noi ci marile organe de presa!).

Nu ar fi trebuit să ajungem aici, la această împerechere plesnită între sport şi cultură, rasă şi culoare. Dar discuţia a fost deschisă, cu o aroganţă automată, de apostolii multiculturalismului. În zilele dinaintea finalei, o sumă de observatori fini au produs comentarii pătrunzătoare care descriu Croaţia drept o echipă populată de migranţi şi refugiaţi. Lovren şi Rakitic, copiii unor familii plecate în Germania, respectiv Elveţia, au fost repartizaţi în rolul deschizătorilor de drum: pînă şi Europa de Est se dă pe brazdă şi prizează doze multiculturale. Am priceput! După raţionamentul de mai sus, Kante, Umtiti, Mbappe şi Pogba sînt francezi plecaţi în Camerun sau Mali şi readuşi acasă de Federaţia Franceză. Măgăria ideologică din jurul Cupei Mondiale a izbucnit nestăvilit după finală. Marile lumini media, de la BBC la CNN, s-au grăbit să tragă două concluzii adînci: multiculturalismul e cheia succesului şi Rusia e o ţară de pus în rama din care poate fi scoasă Elveţia. Afacerea s-a încheiat reciproc profitabil: elitele care ne îndrumă în viaţă au primit spaţiu pentru imnuri progresiste iar Putin are la picioare un public ajutat să descopere sfînta normalitate a Rusiei. Altfel spus, noile proceduri PR au atins simultan perfecţiunea şi perversiunea: mesajele cheie sînt circulate, între beneficiari, prin ţevăria Cupei Mondiale şi, deci, prin venele conectate ale publicului global.(Traian Ungureanu – citeste mai mult: adev.ro/pby7t7„)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s