Un concert fabulos intr-o comuna de langa Brasov….


Din 15 pana in 24 iulie 2018 se desfasoara la Cristian(comuna la 12 km de Brasov)  C’ART FESTIVAL….. .Un Festival cultural cu muzica si piese de teatru,lansari de carti conferinte….. concerte etc.

Un Festival peste medie  alcatuit din momente  reprezentative de  cultura si facut de o mana de tineri entuziasti cu ajutorulPrimariei din localitate…. O,este cu mult  peste ceea ce vedem in insailaturile  ce au loc frecvent vara in Piata Sfatului din Brasov…

Festivalul s-a deschis cu un concert    simfonic extraordinar Maria Tanase sustinut de orchestra simfonica Kamerata Kronstadt dirijata de Cristian Orasanu si trei interprete:Analia Selis,Nadia Trohin si Alexandra Fits. Aranjamentul  orchestral(transpunerea pentru orchestra simfonica) a melodiilor celei mai mari interprete de folclor  a noastra, a fost facut de  pianistul si aranjorul Mariano Castro.Un argentinian  a reusit sa gaseasca  tonalitati  deosebite pastrand esenta melodiilor si a ritmului….

Locul  festivalului este Piateta din Cristian,inconjurata de casele sasesti sau ardelenesti(toate renovate) si inchisa  de zidurile cetatii si biserica fortificata….O seara  cu cerul acoperit de nori care traversau  Tara Barseiatrasi parca ca de un magnet  de muntele Postavarul din preajma si in care ploaia nu a venit…… Dintre cel trei  recitalurfi  cel aparte,Nadia Trohin a avut recitalul    care a facut concertul fabulos.Originara din Republica Moldova,dar  scolita in Romania si un nume foarte cunoscut in lumea jazz-ului(canta alaturi de4 Mircea Tiberian) Nadia Trohin a fost  stralucitoare. O voce absolut   potrivita cantecelor cu acel feeling pe care numai  cei ce canta jzz il au, o voce ce ii permite sa jongleze efectiv cu tonurile cand inalte cand joase fara sa se simta efortul,un timbru  la mijloc de senzualitate si  vulcanica  si  bucria cantului la romani…. Succesul  la public a venit imediat…. Nu stiu daca  in zona ei de  lucru,jazz-ul, Nadia Trohin va mai avea succesul  popular   din acest recital cu si despre  Maria Tanase.  O mare interpreta de jazz…..

Oricum un nume  care trebuie retinut….intre atatea falsuri si atatia   amatori din muzica romaneasca….

 

Un cuvant despre public,alcatuit  din localnici si cei veniti de la Brasov.

Un public civilizat, care a venit sa asculte muzica si nu se indoape cu bere si covrigi sau pateuri….

Si din nou, felicitari echipei ce realizeaza C’Art fest….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s