Social-democratie la ” misto”.Semnal din presa


 Ino Ardelean:

„Sunt un om de stânga”, a anunţat fostul premier Sorin Grindeanu, sugerând că, dacă/atunci când se va întoarce în politică o va face în PSD. „Omul de stânga” însă nu prea e decis, la ora aceasta stând pe o leafă de aproape 10.000 de euro lunar, la ANCOM, o instituţie, e drept considerată nebugetară, dar care aparţine tot statului. Un salariu pe care tot Grindeanu şi l-a mărit în doi ani de mai bine de patru ori, de la aproape 9.000 de lei la aproape 10.000 de euro. Şi asta după ce chiar Guvernul Grindeanu, printr-o ordonanţă de urgenţă, a scos ANCOM de sub controlul preşedintelui României, fiind acum sub Senat. Şi acelaşi guvern a dat posibilitatea majorării salariilor din instituţie la un nivel ameţitor.

Am luat un exemplu la îndemână, fiindcă tot este considerat Grindeanu un „Mesia” al aşa-zisei social-democraţii de rit PSD. Partid care are lucruri în comun cu social-democraţia modernă câte are Viorica Dăncilă cu Enciclopedia Britanică. Acest exemplu trebuie multiplicat Fiindcă în ultimii trei ani, cel puţin din punct de vedere social, studiile arată că inechităţile salariale sau de pensii au ajuns la un nivel fără precedent. Au apărut, de exemplu, acele pensii speciale de zeci de mii de lei. Astfel, un „special” cu vreo 15 ani de uncă în spate poate lua o pensie şi de zece ori mai mare decât un om care a muncit onest peste 40 de ani. Nu mai discut de posibilitatea de a cumula pensiile speciale cu salarii tot la stat.”

Tot textul aici:https://debanat.ro/2019/12/social-democratie-la-misto-cand-liberalii-trebuie-sa-indrepte-inechitatile-sociale-facute-de-psd_274611.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s