Un comentator de fotbal de la tv.Ionut Angheluta


Urmaresc destule partide  de fotbal la tv. Din campionatul nostru dar si din cele straine. Si posturile tv de la noi ne rasfata cu destule transmisiuni  ale meciurilor de fotbal din Italia,S pania, Germania si Marea Britanie. cateodata si Franta dar acolo cu toata de infuzia de  petrodolari campionatul nu are o cota prea ridicata. Comenteza   meciurile tot felul de comentatori. Este dificil sa comentezi la tv,mai dificil  decat la  radio,unde trebuie sa  transmiti ceea ce se intampla in meci,sa turui sa ai „rotatii” insemnate pe minut.. La TV privitorul vede meciul si atunci tu care comentezi trebuie sa-i aduci ceva in plus. este un alt ritm al „discursului”/comentariului pe care putini il inteleg.cei multi   nu comenteza  faza dar turuie la nesfarsit despre  CV jucatorului timp in care se petrece(rar dar se mai petrece!) cate o faza magica…

Dintre cei vechi si care   nu mai sunt mi-a placut  enorm Cristian Topescu. Nu are rost sa-i insirui calitatile.le stim. Poate cateodata(dintre cei ce sunt)  Ovidiu Ioanitoaia s-a mai apropiat de Topescu, desi „ritmul”   vorbirii  sale era  cam lent…. Curiozitate,Topescu vorbea extraordinar Ioanitoaia scrie extraordinar.Nu poti sa le ai pe toate….

Dintre cei noi sigur cap de lista si cel mai bun comentator mi se pare Ionut Angheluta. Voce  care trece de ecran,este foarte important. Timbru  controlat ca si vocea, ridica rar  tonul si numai la cazuri importante….. Vorbeste  foarte bine liber si cu miez. A  fost si jucator de fotbal si a jucat la  Poli-AEK,transferul  de achipa  facut de Anton Dobos de la Bragadiru la Timisoara,  ca altfel banatenii mei care au distrus in elan capitalist tot ce era bun in fotbal  si azi erau prin diviziile B sau C.Cum si sunt  de fapt acum .Timisoara are doua echipe  in Liga II si  nici macar  aceea care se pretinde si este continuatoarea lui Poli nu are  prea multe sanse sa ajunga in liga I(tocmai si le-a  injumatatit la ultimulm meci cu Rapid!). Desi druckerii banateni au visat toata iarna la  promovare fara ca echipa sa-si asume acest obiectiv.  Este un ins inteligent,  se pare ca si citit, cu un vocabular  care il ajuta,un om care dincolo de un dat natural pentru aceasta meserie a muncit ca sa ajunga acolo  si munceste sa se pastreze undeva sus. Faptul ca a fost jucator  de fotbal  permite lui Ionut Angheluta observatii foarte fine despre executii,despre  faulturi, despre tactica de joc. El vine din interiorul lumii fotbalului,stie ce inseamna o lovitura la tibie sau la inghinali si trateaza ca atare faza….. Are o scara de valori in domeniu  bazata nu numai pe impresii de chibitz.Ceea ce unul venit din exterior nu  e in stare sa o faca. Este clar exemplul frumos al unui om care a lucrat mult la sine („le el”) dupa ce a lasat fotbalul si a ajuns azi la re3cunoasterea pe care o merita.

Urmariti-l pe Ionut Angheluta la Digi Sport. Post care il foloseste  aproape zilnic(sunt sigur ca meciurile comentate de el fac audienta!) si de aici  pana la  oboseala si  epuizare,repetare,monotonie nu mai este mult.

Atentie Ionut Angheluta!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s