Unde nu-i scoala si minte,vai si amar…. Cazul echipei nationale de Fotbal


Am terminat si cu viitorul Campionat Mondial de Fotbal editia 2022 din Qatar!

Dupa trei runde de meciuri avem 3 puncte, la fel ca Islanda, Germania si Macedonia de Nord au cate 6 puncte iar Armenia(surpriza) are 9 puncte din tot atatea posibile. Meciul din 31 martie 2021 cu Armenia in care am pierdut deplorabil (3-2 pentru Armenia) a fost poate decisv si in urma lui s-au pierdut sanse reale sanse reale de a ne califica la CM.

Antrenorul niostru Mirel Radoi a condus deplorabil echipa, exact ca un neprofesinist, venit la masa mare a selectionerilor de parca nu mai exista in spate istorie si iar fotbalul s-a nascut odata cu elodata cu el.

Nu mai existau Stefan Covaci,Emerich Jenei,Mircea Lucescu ,Anghel Iordanescu sau Victor Piturca ca sa ne refim doar la autohtoni….

Da, de unde….Radoi a crezut ca fotbalul s-a nascut odata cu el…. Antrenorul Armeniei este spaniol,are 65 de ani si a dat o lectie de profesionalism pentru ca a reusit sa faca o echipa buna cu materialul avut la dispozitie….

Jucatorii nostri mult mai talentati de la natura, au pierdut fara drept de apel in fata unei echipe disciplinate tactic,dedicate si care si-a dorit enorm victoria.

Ai nostri cu „fitzele”,…… se vad deja mari jucatori care abia a steapta un contract in strainezia sa ajunga „la mai bine”. Expresia este enervanta si exprima nivelul foarte jos la care au ajuns jucatorii de fotbal de la noi. Nu scoala,nu carti citite….. Doar, intr-o minte nelucrata,datul cu piciorul in mine….. Un balcanism infiorator ……

In capul listei( alor nostri) evident antrenorul Radoi. Gelat,tuns cu oala,cu un vocabular imprumutat din sau de la cine stie ce conversatii de Dorobanti…..

Aud ca nu a terminat liceul la timp mai exact nu si-a dat examenul de bacalaureat.

Si pentru a face scoala de antrenori (unde este obligatoriu bacalaureatul) a trecut Prutul in Moldova unde a reusit sa treaca izbavitorul examen….. Mai mult, atitudinea lui de dupa meci mai mult decat insolenta prin care explicat ca jucatorii nu aplica cele ce le-a spus, mi se pare tragi-comica.

Este primul selectioner care-si critica en-gros jucatorii si el ramane pe deasupra lor ca o zana luminata. Nu se face asa ceva……..

De la selectie( de multe ori proasta) la schimbarile de jucatori (unde n-a avut „mana), la tactica de joc……. toate sunt imputabile selectionerului…. Sanse sa mai ajungem in Qatar sunt doar de domeniul teoreticului……

Singura solutie pentru Radoi este demisia. Si asta urgent….. Si poate va invata ca trebuie plecat de la munca de jos,antrenor in Liga 2 sau 3 si urcat cu rabdare si mai ales cu multa invatatura ……

Scoala putina si minte la fel, pentru cei din echipa nationala……..

Exact pe calapodul „intelectualului” de tip nou pe care ni-l tot imping in fata „progresistii” de azi.

Daca s-a ajuns si in fotbal cu asta este mai mult decat ….grav!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s