CFR Cluj va castiga al patrulea titlu datorita experientei,determinarii si calitatii jucatorilor si nu datorita antrenorului.


Mai sunt patru etape pana sa se termine campionatul,Liga 1 la fotbal. CFR Cluj conduce cu doua puncte avans fata de Steaua.

Echipa din Cluj va castiga acest campionat si implicit al patrulea titlu numai si numai datorita jucatorilor care compun lotul. Echipa are un lot formidabil,educat,antrenat mai mult mental decat fizic de marele antrenor Dan Petrescu. El a imprimat jucatorilor mentalitatea de invingator, de profesuionisti care castiga bani grei dar trebuie sa si produca…

Metodele lui Dan Petrescu si o anume liniaritate in pregatire au obosit mental jucatorii. La fel, antrenorul se simtea oboist.Era nevoie de o pauza. Dan Petrescu a plecat, mentalitatea si modul total de a aborda fiecare meci a ramas in mentalul jucatorilor.

Dupa cateva meciuri stinghere acestia s-au dezmeticit si joaca fara ca antrenorul sa aiba vreun rol important.

Antrenorul actual, Eduard Iordanescu, nu s-a impus la CFR Cluj.

Nu are experienta nici metoda de lucru. Altfel pare un baiat bun dar in privinta echipei pare ca apa sfintita. Nu face nici rau nici bine.

Asa ca nucleul de jucatori de baza sau reinventat singuri exact asa cum i-a invatay Dan Petrescu. Sa joace la rezultat,sa inchida jocul ca nimeni alta echipa si sa castige. Nimeni nu va mai tine minte ratarea unuii jucator dar victoria cu 1-0 va ramane.Si odata cu ea si punctele. La CFR este sfrasitul uni ciclu. La final o parte dintre jucatori vor pleca. Anii isi spun cuvantul.

Va ramane cel putin inca un an Ciprian Deac, un jucator formidabil cum Romania nu are in acest moment.

La 34 de ani Deac joaca mai bine ca la 20 (si-a perfectionat tehnica ) si alearga cel putin ca unul de 25 de ani. Deac este seful acestei echipe si adevaratul antrenor. Daca vor castiga acest al patrulea titlu va fi meritul jucatorilor. Ei stiu cum si ce sa joace si Iordanescu junior nu poate interveni in acest proces . .. ..

CFR ruleaza in acest play-off un numar mare de jucatori dar scheletul echipei ramane acelasi: portar(Balgradean sau Arlauskis), Vinicius -Burca-Camora- Bordeianu- Paun-Deac. Restul se rotesc functie de starea fizica, de suspendari. Din fericire sunt cativa care intra destul de des in echipa si care par din acelasi aluat adica au invatat cum se joaca un meci de fotbal de la Dan Petrescu. Sa mentionez pe Manea,Chipciu si Itu. Restul, mai ales jucatorii de atac sunt medii fara clasa dar care se integreaza (functie de forma de moment ) principiului de a castiga orice meci: dai gol si pe urma conservi rezultatul….

Eduard Iordanescu n-a reusit nimic la echipa desi se afla aproape de la inceputul campionatului…. Nu o schimbare a jocului,nu promovarea de jucatori.

Asa ca daca in final CFR va castiga al patrulea titlu aceasta se va datora in principal lui Deac si compania sus mentionata…. Daca vor pierde va fi pe mana interventiei neavenite a lui Iordanescu in alcatuirea echipei. Si a pierdut cateva meciuri fie facand o echipa imposibila,fie,sa o spunem, si pe asta datorita saturatiei de fotbal a jucatorilor. Apare si asta.Totul este sa-ti revii rapid.

In final,ca analiza mea sa nu para fantasmagorica va spun ca Ciprian Deac si Adrian Paun au declarat in aceste zile ca vor castiga campionatul si datorita experientei lor. Nu au spus dar adaug eu….. si,norocului.

In fotbal trebuie sa ai si noroc.

Iordanescu junior este clar in afara acestui film care se deruleazala CFR Cluj in aceste zile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s