Urat!Mizerabil!Și tulburătoarea confesiune a lui Nicu Covaci


Face valva în presa și nu numai(mulți oameni sunt „siderati” fata cu/de aceasta mizerie) respingerea (urmare a unui examen) primirii lui Nicu Covaci în rândurile membrilor Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor.Comisia l-a notat pe Covaci cu 7,60.Nota minima de întrare era de 8(opt).Liderul(seful) Phoenix care are peste o suta de melodii compuse a fost umilit(zice el,zicem și noi),fiind supus unui EXAMEN,după care a primit la „meserie” și ca o atenționare de genul „sa nu te mai pui cu noi” nota mai mica cu patruzeci de sutimi decât necesarul!Horia Moculescu,compozitor bun și un excelent șef de orchestra ridica batista de pe țambal și declara ca „Nicu trebuie sa-si ceara scuze” pentru acuzele aduse cândva la adresa UCMR privind neplata la muzica scrisa/interpretata de „Phoenix” pentru filmul „Nemuritorii”in regia lui Sergiu Nicolăescu.

UCMR se „spala de doua ori pe maini”.

În statutul Uniunii,se prevede ca cei care doresc sa între ca membru dacă nu sunt absolvenți ai unei,scoli de muzica trebuie sa susțină examene admitere.Nicolae Covaci este absolvent de „Arte Plastice”.Și a fost validat de cele peste una suta de compozitii,majoritatea ajunse „hituri”(nu-mi place acest cuvant lax.. ..) și împreună cu întreaga echipa au scris/interpretat singura capodopera a pop-rock-ului romanesc și printre puținele ale rock-ului mondial!

Al doilea „spalat” îl executa atunci când ne anunta ca nu UCMR se ocupa cu drepturile de autor ci numita UCMR-ADA( drepturi de autor).

Urat!Mizerabila toată aceasta întâmplare!

Și tulburătoarea confesiune a lui Nicu Covaci:

„Nu am familie, nu am copii, nu am decât Phoenix. Eu pentru Phoenix trăiesc, iar Phoenixul trăiește pentru public. Pentru țara asta”

Sursa citarii și mai multe aici:https://jurnalul.ro/cultura/nicu-covaci-uniunea-compozitorilor-si-muzicologilor-decizie-926975.html

Nicu Covaci este banatean.Eu sunt banatean.Pentru mine și cred ca și pentru el este o mândrie ca suntem bănățeni.Un simțământ pe care nu-l cunosc cei ce nu sunt bănățeni nascuti…

Ma leagă o viata de „Phoenix” și de Nicu Covaci.Stiu „duritatea” lui,știu ca este un om dintr-o bucata,știu ca este mândru și „falos” cu masura(amândoi suntem!)știu valoarea muzicianului și „sefului” de formație.

Mai știu ca(unele) cântece ale lor au întrat în patrimoniul cultural al acestei tari.

„Phoenix” și „Renașterea”( din cenusa)propovaduita de ei sunt esențiale pentru bunul mers al României.

Și o întrebare: de ce excelentul cunoscător de muzica și important critic muzical care este Octavian-Tavi-Ursulescu nu are nici o reacție în acest caz?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s