About


Formatie tehnica.  Proiectare CAD.Cu o mana de tineri alaturi navighez in apele firavei noastre economii capitaliste.

Intre timp  din nou inginer la o mare uzina  ajunsa  acolo jos unde  este(aproape) numai  scrumul, iluzionandu-ma la o ….renastere!

Cititor.Toate cartile mari s-au scris; noi avem sansa de a le citi sau reciti!

Observator.Lumea din jurul meu. Eu fata de lume .
Scriu. Sant satul de zgomote false si de taceri vinovate din spatiul nostru public .

Blog.  Apare zilnic cu iluzia ca  scrisul vindeca!

12 gânduri despre “About

    • Stimate Domnule Petru Clej,

      Multumesc pentru invitatie. Ma onoreaza!
      Va cunosc din scris ,evident , mai ales din perioada de la „Romania Libera”(seria PM Bacanu , anii ’90 ).
      Trebuie sa postez eu in revista anumite texte alegand rubrica sau vi le trimit si Dvs. decideti editarea si locul de postare?

      Cu stima,
      Ioan Avram

      Apreciază

    • Buna ziua, domnule Avram. Imi cer scuze ca vin cu o intrebare fara legatura cu subiectul, dar n-am stiut cum altfel sa va contactez. Despre ce este vorba: In noiembrie 2013 domnul Adrian Patrusca a publicat un articol intitulat cam asa: „Momentul antologic al prabusirii lui Ponta” si se referea acolo la o confruntare care ar fi avul loc putin mai devreme la Palatul Victoria intre Ponta si cativa ziaristi inteligenti. Intrebarea mea: Este vreo posibilitate de a vedea si eu confruntarea respectiva? Adica, ce intrebari i-au pus ziaristii si ce raspunsuri a dat el. V-as fi recunoscator pentru un raspuns. Cu stima, Aurel Jelescu.

      Apreciază

    • @A: multumesc pentru lectura. Pe site-ul notat(www.gavojdia.ro) am incercat sa iau legatura acum ceva luni tocmai pentru a porni sau a ajuta la asemenea proiecte legate de comuna. Nu mi-a raspuns nimeni!
      Sunt nascut la Gavojdia, sensibil la ce se intampla acolo si vreau fac ceva pentru localitate (fie si prin media). Nu va asteptati la investitii efective,”fabrici si uzine”.Investitiile mele ,cate sunt, se leaga de ceea ce fac pentru cunoasterea locului. Va trimit o adresa de e-mail unde astept amanunte despre initiativa dvs.

      Apreciază

    • @mihai furgi: vazut.multumesc. Sigur ideal ar fi fost Achim Nica.Este un inceput si va mai astept.Voi mai publica cate ceva despre Gavojdia .Incerc si ceva fotografii.Vizitat arhiva si o sa scriu pe e-mail. Deocamdata am publicat pe blog un text despre initiativa voastra si un apel catre cei ce ne citesc!

      Apreciază

  1. Buna seara, domnu Avram.
    Va deranjez cu o intrebare care conteaza mult pentru mine (de fapt pentru dosarul de pensie al mamei mele)
    In perioada 19.04.1971 – 19.08.1975, a lucrat la sectia menaj ca muncitoare necalificata, la Fabrica Metalochim Brasov.
    Daca aveti idee unde ar fi arhiva si cum as putea intra in posesia unei dovezi de salarizare, eventual o evidenta amanuntita a salarizarii, ar fi minunat.
    Astept un raspuns cat puteti dumneavoastra de grabnic. Va multumesc mult!
    Cu stima, Pr. Clement.

    Apreciază

  2. O stire: Disidentul Liviu Cangeopol, Cetăţean de Onoare al Iaşului
    | 27-01-2020 00:00
    Primăria Iaşi se pregăteşte să ofere un nou titlu de cetăean de onoare. Este vorba de acordarea acestei distincţii scriitorului şi jurnalistului Liviu Gangeopol, născut în martie 1954 la Iaşi, dar stabilit în prezent în Statele Unite ale Americii. „Liviu Cangeopol a fost unul dintre cei şapte intelectuali cărora, pe 18 decembrie 2006, în discursul prilejuit de prezentarea Raportului Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, preşedintele de atunci, Traian Băsescu, le-a elogiat gestul de a se fi ridicat direct împotriva lui Nicolae Ceauşescu”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre întocmit în acest sens. „Fii mulţumit, Domnule Ceauşescu”: vei rămâne în istorie!”, acesta a fost titlul unui interviu acordat de Liviu Cangeopol pe 5 aprilie 1988 în Liberation, interviu difuzat o zi mai târziu la postul de radio Europa Liberă. Două săptămâni mai târziu, disidentul ieşean a început să fie urmărit şi reţinut de Securitate în repetate rânduri. Aşa se face că în septembrie 1989 acesta a emigrat în SUA. „Liviu Cangeopol este considerat de către majoritatea criticilor cel mai rafinat analist politic al Exilului. Face parte din grupul rezistenţilor anticomunişti din Iaşi. Scrisul său bărbătesc, curajos, cât şi incoruptibilitatea sa i-au jenat de multe ori pe ziariştii tranziţiei pentru că Liviu Cangeopol este omul cu o singură cale”, se mai arată în motivarea Primăriei Iaşi. Tudor DAMASCHIN
    Evenimentul, Iasi

    Apreciază

Lasă un comentariu