Spune-mi cum se cheama formatia ca sa-ti spun cum canta! Despre rock


Nu ascund ca imi place(in continuare) rock-ul si celelate „ramuri”( blues,etc) ce sunt cuprinse generic in acest mare capitol din viata noastra

A fost o vreme cand stiam si ascultasem foarte multe trupe rock din tara… Adrian Paunescu a numit aceasta muzica drept una tanara… Normal si firesc pentru ca el s-a referit de fapt la rock la folk,etc si aceasta muzica ramane venic tanara.

Intr-o dimineata am auzit la radio ca Mick Jagger si RollingStones se pregatesc de un turneu. Si asta este muzica tanara!

Sir Michael Philip „Mick” Jagger  implineste pe 26 iulie 81 de ani….

Incerc sa fiu la curent cu trupele de rock de azi…. Uneori sa le si ascult ….(de cele mai multe ori pe „youtube”).

Caut prin ziarele din Banat stiri despre rock. Timisoara a fost capitala rock-ului romanesc. Cata vreme exista „Phoenix” chiar si „Cargo” va fi in continuare capitala….

Nu am gasit multe formatii care sa ma faca sa fiu atent in continuare la drumul lor.

Ma „enerveaza” ca nu sunt in stare sa gaseasca un nume interesant pentru trupa lor.Asta inseamna un gol…undeva…….. o goana dupa „modele” aiurea …. o sincronizare de balta puturoasa!

„Pute” Banatul si Timisoara de tot felul de trupe cu nume(cum altfel?)englezesti….. De parca trupa ar trai/”lucra” pe malul Tamisei si nu al Begai sau al Timisului…

Va mintiti,va amagiti de pomana, mai tineri prieteni…….

Nu veti „cuceri” nici publicul din Romania nici pe cel din Marea Britanie …sau cine stie ce tara la care va duce gandul… Acolo (UK) sunt sute de trupe care canta dupa cum le duce mintea si talentul muzical.Mai bine, mai rau…Numele trupelor sunt legate de cultura sau folclorul urban sau …sub-urban…..

De ce,Doamne iarta-ma, va schimonositi firava cariera in cautarea unei sincronizari manelistice cu Vestul?

De ce va botezati echipa cu impopotonate sau chinuite nume englezesti….?

Alegeti macar un nume neutru care sa sune usor si limpede in oricare dintre limbile de circulatie….

Ma mai „enerveaza” si ca orice titlu de cantec este in engleza…. si de asemenea ca versurile sunt din nou in engleza…Voi nu sunteti capabili sa vorbiti/scrieti bine romaneste….nicicum in stare sa ganditi si sa „livrati” poezie -imagini colosale, sau un amestec de cuvinte care sa conduca la o stare inefabila,metafore,etc…..- in limba in ….engleza sau in romgleza….

Las deoparte partea muzicala care nu starluceste… nici macar nu palpaie!

Nu merge asa…. !

Va cheltuiti banii si sperantele balacindu-va in „filosofia” subnutritului (educat) jucator de fotbal roman care este in stare sa-si uite si numele mamei……. numai sa plece si sa joace in afara,”la mai bine'”…

Timisoara, spre exemplu, in ultimii 20 de ani nu a dat nici o formatie rock care sa ramana, a carei melodii sa devina macar un fel de hit-uri( ca tot ne scaldam in limbaj englez…), sa fie fredonate macar de o mana de oameni….

Citesc cronici sau anunturi despre astfel de formatii si ….dau pagina!

Nu ramane dupa voi nimic!

Nota:Daca nu va este foarte greu, vedeti filmul „Har/Jar” despre „Phoenix” si veti gasi acolo o parte din raspuns….sau macar ce NU trebuie sa faceti!

Lasă un comentariu