Caldura mare-in cea mai lunga zi a anului


De cateva zile avem parte de temperaturi peste 30 de grade. Asta aici mai la munte (Brasov).In Sud,Banat si Bucuresti temperaturile trec mult peste 30 grade. In Europa vestica se pare ca valul de caldura a trecut adica s-a deplasat spre est.

Este cald,zapuseala ,hainele se lipesc de corp,soarele te loveste in moalele capului.ca sa nu mai zic de masina. Dupa cateva ore de stat la soare a autoturismului, cand intri parca ai sarit direct in sauna. Abia tarziu dupa ceva kilometri aerul conditionat incepe sa se simta.

Imi aduc aminte de verile toride de la Gavojdia,din Pusta Banatului. Amiaza era incremenita ca si aerul. Nici o pala de vant.

Abia asteptam sa ajungem la Timis pentru o baie in apele totusi racoroase ale raului….

Caldura mare si este normal. Nu trebuie sa ne plangem…Eu prefer primavara dar ma descurc si vara si imi este sila de iarna.

Scriind imi dau seama ca azi este solstitiul de vara.Cea mai lunga zi a anului. Astronomii zic ca a „picat” cu o zi mai devreme decat obisnuit.

Observand venirea noptii,ca sa „vad”/ „prind” cand apare intunericul ,,,,ma imbarbatam ca mai este……. pana la solstitiu.

Pe nevazute,pe neasteptate el a sosit(azi 20 iunie) si de maine,”milimetric”- deocamdata fara a simti, ziua incepe sa scada.

Evident ca o parere…. si maine si poimaine va fi la fel dar din parere in parere ajungem sa simtim si vedem apusul mai devreme.

Lasă un comentariu