O nunta


Am participat la o nunta in Moldova la Botosani.

Cununia religioasa a avut loc in micuta biserica a familiei Eminovici (Eminescu) de la Complexul Memorial Mihai Eminescu  de la Ipotesti. O sala mica in care nu incap nici cincizeci de persoane,  picturile de pe pereti  aproape acoperite de fumul de peste  veac al lumanarilor si  veghea de undeva de sus din cer ai   celor din familia poetului national.

Adaug la asta un preot tanar,  o prezenta placuta  zambet larg si bland care a  savarsit o  slujba scurta la obiect dar bine simtita.

Peste toate mirii frumosi si dragi noua.

Petrecere propriu-zisa  a avut loc nu departe de Ipotesti.

Sala este la marginea soselei spre Dorohoi,  o cladire noua   cu etaj impecabila pentru astfel de evenimente.Localul se cheama Imperia este  amenajat cu bun gust si  are  o arhitectura simpla dar care-l pune in valoare.

Pe langa locul larg de parcare   zona  este  fara vecini, etc.

Las la o parte mancarea si bautura care au fost  la nivel. Organizarea la fel. Lumea de la un anume nivel in sus. Fara excese, oameni care s-au bucurat de eveniment si au petrecut fara  obisnuitele ciolhanuri, strigaturi si uraturi care  apar la astfel de momente. A fost o petrecere  frumoasa ca si oamenii care au participat. Muzica este de baza la un astfel de eveniment.

Doua formatii  au intretinut atmosfera. Ambele din Suceava. Una condusa de Cristian Sarbu mai aplecata spre cafe concert, spre un stil  care amintea de jazz si alta,  Romantic, condusa de Andrei Morar care a adus  mai multa viata si veselie .

Ambele au fost excelente. Muzica straina si romaneasca, muzica populara si lautareasca  totul dozat elegant. Ceea ce am observat la ambele   a fost durata normala a melodiilor.  Apoi   separarea   fiecarei melodii , varietatea ritmurilor. Nu  am auzit cantece tinute pe acelasi ritm care sa dureze o jumatate de ora pana se „epuizeaza” dansatorii.

Totul moderat  dozat si mai ales bine interpretat. Nu sunt niste formatii cu melodii originale dar sunt profesionisti care canta cu har melodiile altora. Cu simtire  artistica,  cu un sunet personal si care le da o oarecare  personalitate.

Muzica prin cele doua formatii  a contribuit la atmosfera distinsa  a evenimentului.

Dedicatii putine la obiect si fara  bacnote strecurate  la sanul solistelor.

Mai multe despre  Romantic formatia din Suceava  aici:http://www.formatiaromantic.ro/

Ascultati-i, sunt profesionisti care au cantat mult si in afara tarii si care stiu sa „tina” un eveniment ,o petrecere cum este nunta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s