Muzica,Golful si Banatul- intr-o dupa amiaza….


Unul din cele mai citite texte de pe acest blog este cel despre Nicu Anghel Ministeru’…

Cel mai mare saxofonist al Banatului…Si unul dintre cei mai mari ai Romaniei….

Cand il ascult pe Nicu Anghel Ministeru   simt totdeauna   fiorul artei, a muzicii ca imbinare de sunete extraordinare care conduc la  o poveste…Intotdeauna muzica spune o poveste de sentimente… Sau muzica este cateodata un sentiment…..O poveste din sunete…O poveste  gingasa sau deopotriva una tragica, disperat de frumoasa….

Cand il ascult pe Nicu Anghel Ministeru si revad bucatile filmate  in anii ’80( cu tehnica de atunci)  ma infioara amintirea alor  mei care nu mai sunt,ma infioara amintirea Banatului acelor ani,Banat care a trait dublu,subversiv,mereu  cu disperare  si  mereu altceva decat ceea ce era oficial voie de trait….

Banatul a trait si atunci  normal si firesc,neatarnat…….  de la  nunti la  moarte cu o normalitate care azi pare uitata ….

Si Nicu Anghel  Ministeru  este un mare artist….unul din banatenii  care  inseamna ceva pentru  Tara Banatului….Si nu numai….

Pentru cei ce nu mai au rabdarea sa gaseasca textele vechi      trimit aici la  doina „Frica mi-i ca mor ca maine”   capodopera  celui ce a fost Nicu Anghel Ministeru’….

 

 

Scriu si ma gandesc la tine…Tu nu ai de unde sa-l stii pe Nicu Anghel Ministeru…

Tu nu stii nici Banatul  acela extraordinar decat din  povestile mele…Ministeru’ este parte a acelui Banat extraordinar care incepe imediat dupa ce treci Muresul ,la Arad si se termina la Dunare,   la Orsova…..

La golf!

Mai tii minte…..?

Sa vezi golful si apoi poti sa mori?

Ma gandesc ca odata vei  vedea Banatul…..Acolo unde ai incercat candva- cu  disperarea si iubirea fara margini  copilului pentru mama,sa ajungi…..

Si nu ai ajuns….

Atunci……

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s