Cele trei scenarii privind infectia cu virusul COVID in Romania.Si discursul Presedintelui Iohannis….


Nu ma dau in vant dupa  predictii facute aiurea(fara baza….) care de multe ori  fie alunga spaima fie  o fac de a dreptul infinit de tragica si fara vreo lumina la capatul tunelului.

Presedintele Iohannis a  prelungit cu o luna starea de urgenta,pana pe 14 mai 2020. Aud voci   si din randul politicienilor dar si in randul populatiei care  indeamna la nesupunere:”ce este prostia asta,COVID?;””trebuie sa muncim,sa repornim economia”,” trebuie un plan facut la virgula” si alte asemenea  aiureli .

Presedintele Iohannis a avut un discurs corect suta la suta.A spus clar,foarte clar, deloc diplomatic ce ne asteapta daca nu respectam masurile stabilite…..Viata sau moartea  sunt ambele in balanta pentru  multi…..

Cei care   agita spiritele din partea politicului (ma refer la Ciolacu,Tariceanu si Ponta)  amenintand ca nu vor aproba in Parlament  starea de urgenta sunt niste politicieni  iresponsabili, criminali.

Redau mai jos  o analiza bazata pe multe elemente de statistica si  epidemiologice   facut de  cercetatori de la Academia de Studii Economice Bucuresti.

Este,cu marja de eroare   foarte posibila in astfel de cazuri,un studiu(bazat si pe modele matematice,statistice) la care trebuie sa reflectam inainte de  ne lansa  la indemnuri haulite  de nesupunere civica a starii de urgenta.Inclusiv panseul cu repornirea economiei  „tarisoarei”…..

Credeti ca nu sunt facute niste planuri pentru relansare?Nici nu va asteptati pana unde vor bate…..

Deci contrazic pe politicienii iresponsabili care-i tot dau inainte a proasta cu repornirea….. Si nu sunt numai politicieni…sunt si dintre noi  destui…. Au invatat un verb si-l toaca precum o moara stricata ,fara sa aiba habar  ce inseamna cu adevarat….

Planul este facut  si va apare la momentul potrivit….. deocamdata sa trecem  hopul  ce ne sta in fata……

Studiul prezinta trei scenarii privind infectia cu COVID in Romania::

Care sunt cele trei scenarii privind evoluția numărului de cazuri confirmate pentru următoarea lună:

  • Scenariul optimist – conform căruia în prima săptămână din mai, numărul de cazuri confirmate ar putea ajunge la 10.000-12.000, iar curba ar începe să se aplatizeze (conform modelelor SEIR-CHD, NLS).
  • Scenariul median – conform căruia, în prima săptămână din mai, numărul de cazuri confirmate ar putea ajunge la 15.000, fără aplatizarea curbei (modelele LSTM_RO, ARIMA_RO_2).
  • Scenariul pesimist – conform căruia, în prima săptămână din mai, numărul de cazuri confirmate ar putea ajunge la 20.000, fără aplatizarea curbei (modelul ARIMA_RO_1).
Care sunt cele trei scenarii în ceea ce privește numărul de decese:
  • Scenariul optimist – conform căruia, în prima săptămână din mai, numărul de decese ar putea ajunge la 600 iar curba ar începe să se aplatizeze (conform modelului ARIMA_RO_2).
  • Scenariul median – conform căruia, în prima săptămână din mai, numărul de decese ar putea ajunge la 1.400 (modelele LSTM_RO, SEIR-HCD).
  • Scenariul pesimist – conform căruia, în prima săptămână din mai, numărul de decese ar putea ajunge la 1.800-2.000 (modelele ARIMA_RO_1, NLS).”
Cu cat vom respecta masurileimpuse cu atat vom fi mai aproape de aplatizarea  curbei…… Valabil pentru toti  cetatenii  din Romania

 

Lasă un comentariu