Ai pierdut,pleci ! Cum mergem mai departe? Solutia este PNL-USRPlus-UDMR- AUR!


Desi PNL si Orban si-au propus victoria in alegeri la final au iesit pe locul doi…. Au pierdut, ca sa spunerm direct  si clar….. Avem insa o prima re-intrare in normalitate. Ludovic Orban si-a dat demisia la o  o zi dupa alegeri…. Sa salutam  gestul  pana la urma foarte normal dar   de putini asteptat….

Nici cei de la PNL n-ar trebui sa se simta  prea bine. Chiar si aripa tanara :Rares Bogdan,Robert Sighiartau,Florin Roman…..   Numai cu mesaje pe FB nu castigi pana la urma  in fata unei populatii  suparata din varii motive pe guvernare…. A iesit dupa vot un   amalgam alcatuit din partide  care trag fie „hais” fie „cea” desi toate se revendica de centru dreapta….

Trebuie sa  gasesti o formula minimala si miraculoasa  atat la program cat si la oamenii alesi ca sa poti face un guvern sigur….Si care si asa nu va avea o majoritate confortabila…. Ma refer la  cele trei partide :PNL,USU-PLUS si UDMR….Asa ca pana la proba contrarie,adio reforme constitutionale, repunerea  Justitiei pe drumul  bun, ca sa nu mai spun de relansare economica…. Si peste toate revenirea la normalitate adica in primul rand la meritocratie din care mai apoi decurg celelalte….  Singura sansa pentru Presedintele Iohannis si pentru Romania  de a se face reformele necesare este  sa se faca o coalitie in patru :PNL,USR-PLUS,UDMR si AUR…. Impreuna cu „minoritatile” se va ajunge   spre un procent de peste 60 %….

 Pare ceva contra naturii,nu-i asa….?

Si totusi in politica daca ai un tel,un scop si scopul ar trebui sa fie Romania se pot intampla multe….. Depinde de ce vrei pentru tine si ce vrei pentru tara si de  calitatea de negociator…… Toate cele patru opartide se rfevendica    de la ideologia de centru dreapta…. Etichetele de partid „neo-fascist” si neo-legionar”  puse     partidului AUR sunt absolut aiurea si nu au nici o baza  documentata….

Calitatea unora dintre membrii partidului   AUR este  deosebita,mult peste  ceas a partidelor  tradional de dreapta…ma refer in primul rand la unul din conducatorii  partidului si anume Sorin Lavric. Dar  se poate discuta si cu ceilalti  doi Claudiu Tarziu si George Simion….

Pe un program de guvernare clar  si esential in folosul Romaniei, iar partidele avand la conducere  „oameni cu sange in instalatie” dar si cu  ceva minte…. se poate guverna eficient…..

Va fi in stare cineva(oameni politici!) sa faca o asemenea coalitie?

Cred ca  PNL va intelege situatia si va accepta,UDMR(ungurii  stiu  sa gestioneze momente deosebite si sa treaca peste ranchiuna!) va  intelege si accepta….

Chiar si AUR(dincolo de primele declaratii a  celor doi dintre cei trei lideri!) la o discutie  foarte serioasa si un program suplu si bun accepta!

Este contra firii si programului  cu care au intrat in parlament  sa stea patru ani in opozitie si sa nu  poate face  nimic pentru  alegatorii care i-au votat!

Semnul de intrebare ramane la USR-PLUS unde   multi viseaza  cai verzi…..

Astept ….!

Lasă un comentariu