„Tradarea” lui Iohannis-„soldatii” lui Orban si „interesul national”


Politica este arta compromisului.

Lanced sau puturos!

Sa vedem lucrurile asa cum sunt…..Si sa nu ne speriem de  actiunile vindicative ale soldatilor lui Orban….

Au fost alegeri,rezultatul a iesit nedecis si Iohannis a intors-o ca la Ploiesti( desi el este sas si prin urmare ardelean sadea…) sa ne faca sa credem ca a castigat!

. De fapt Romania a pierdut.

Apoi Iohannis a pierdut un partid,ma refer la PNL,partid(prin cativa lideri  importanti) care l-a ajutat  in momente  grele ale celor doua succesive alegeri. Iohannis va ramane singur pe culoarele de la Cotroceni pana la sfarsitul mandatului.Daca apuca sa scape de o suspendare  care acum este un bulgare mic dar care tot rostogolindu-se se transformas in avalansa….

Ce a facut Iohannis ? A „tradat” (scriu  cuvantuil cu ghilimele pentru ca  avem de-a face cu o tradare politica) pe cativa oameni care chiar si-au dorit reformarea PNL,care chiar  au crezut in el si in programul lui spre o Romanie normala,  au fost loiali si de care s-a descotorosit  scurt in momentele importante ale acestui decembrie. Ma refer la  Rares Bogdan,Robert Sighiartau,Florin Roman,Dan Motreanu si nu numai…..(pentru usurinta expunerii   sa-i numim echipa)  si las la urma pe  cei doi mari oameni  din politica care macar nu l-au suntat si prin exemplul  a ceea ce fac au ajutat la  refacerea increderii in PNL:Emil Boc si Ilie Bolojan. Romanul are memorie scurta dar  sa ne amintim urmatoarele…. Rares  Bogdan si echipa de mai sus  au fost activistii din  primele randuri   care au  pus umarul la victoria   PNL la alegerile euro-parlamentare din 2019  si mai ales la alegerile  prezidentiale pe care Iohannis le-a castigat categoric…..

 Echipa,  prin credibilitatea imensa pe care a avut-o  atunci Rares Bogdan,  a batut de-a lungul si latul  Romania si  zona Diasporei si a convins decisiv  oamenii sa voteze PNL si Iohannis. Nu i-a convins nici Ludovic Orban si „soldatii” lui, nici PNL-ul luat ca intreg…. Lumea  din Romania a  vazut in aceasta echipa niste  insi  inteligenti,capabili si loiali,care au  clar in minte ce trebuie sa faca ca Romaniei sa-i fie bine….. In vartejul de compromisuri politice Iohannis a tradat aceasta echipa.  Ce se intampla daca Iohannis nu oprea(conform presei) in 18-19 decembrie 2020 revolta din PNL? Nimic grav pentru Romania!

 Oamenii  acestia(echipa) nu trebuie sa se demobilizeze daca sunt convinsi ca  au luptat pentrui o cauza dreaopta. Sa lupte in continuare  fiecare unde sunt pentru aceasta Romanie fara ciolaniada.Sa nu le fie frica de „soldartii’ luui Orban

 Interesul national  era/este  altul acum.

Interesul national  este sa avem o Romanie pusa bine pe sine care sa faca  cateva reforme esentiale:Constitutie(si de aici  si o revenire a  tarii pe numitele regiuni-provincii),justitie, meritocratie,fara aceste pensii speciale …..Din pacate aproape nici unul  din aceste deziderate nu se vor indeplini decat foarte.foarte partial….Dau deloc……

Cand colo „interesul national” al lui Ludovic Orban a fost sa   deschida drumul spre o noua,  gretoasa, ciolaniada…  Asa, Orban a ajuns un fel de  Dragnea doi ( sigur fara problemele penale ale  aceluia). Nu este nici o diferenta…In  multi romani  se naste monstrul puterii nelimitate si a „supra-omului” odata ajunsi la butoane….

Vaccinarea( dorita de Iohannis ca un moment festiv) se putea face  linistit  cu acest guvern intermar condus de Nicolae -Ionel Ciuca!  Cu mai aplicata si sigura explicatie( prin surse autorizate,medicale,profesioniste) catre populatie….

Lasă un comentariu