Romania „scapa”…..(pe drumul bun!?)


Am iesit din grupele Euro-fotbal 2024-Germania.Este un succes notabil. Jucatorii si buna conducere a lui Edward Iordanescu au condus la acest rezultat.

De facut din start constatarea ca jucatorii romani de la Euro 2024 nu joaca constant,nu sunt titulari la nici o echipa importanta din Europa…. Cativa prin tarile arabe, altii prin Italia in serie B, unii in Turcia….. unul in campionatul englez(mai mult rezerva) si doi-trei in campionatul intern.

Aici suntem la aceasta prima cernerei a sitei…..

Contar ideii general raspandite ca noi nu(mai) avem prea mult talent,nu suntem profesionisti,nu muncim suficient adica nu punem osul…… ,jucatorii romani prin o buna coordonare si alegere a antrenorului au desfasurat un joc pragmatic, de bun nivel,au avut parte si de sansa (absolut ncesara in fotbal) si au iesit din grupe. ei asa cum sunt si usor naivi in a adora cu frenezie ….manelele.

Au dovedit ca se poate….. ca pot sa joace contra altora mai bogati sau mai titrati si umflati de presa……

Intre timp s-au trezit ai altii.

Ma uitam la Italia,care cu jucatori absolut anonimi a reusit sa inchege un lot din care vor face in timp,o mare echipa…

La polul opus sarbii cu jucatori talentati, avand cote de zeci de milioane de euro si despre care ziarele de sport tot scriu si-i „umfla”….. n-au facut nimic…

Jocul si daruirea fotbalistilor romani au permis suporterilor sa scoata capul in lume si sa alcatuiasca cea mai formidabila galerie vazuta in ultimii ani in Europa….. Romanii (suporterii) prin comportamentul lor civilizat,daruire participare au dat semnalul unui patriotism sincer, ne-desantat( si care este „omorat” in fasa prin alte tari si la alte natiunui prea „europenizate” din vest -Europa) au dat clase altora si au deschis ochii asupra Romaniei…

Prea eram si mai suntem la capitolul si ….altii,prea se confunda din ignoranta sau voit, „Bucurestiul cu Budapesta”…..

Romania este pe punctul de a „scapa”, de a intra pe drumul bun…. de asi reveni la cele normale si esentiale.

Nu numai in fotbal dar si ca natie,ca societate….

Asta este lectia meciurilor de la Euro 2024 Germania.

Aceste meciuri poate au dat semnalul că România poate să scape din malul în care „înoată” cu și fără voia ei în ultimii 30 de ani!

Voi scrie amanuntit altadata….

Lasă un comentariu