Splendoare pe gazon! Fotbal in Sambata Luminata


Dupa amiaza, in ultima zi a Asteptarii Sarbatorii, am urmarit (pe bucati) un meci de fotbal.

Nu cu o echipa oarecare ci chiar cu Real Madrid. Trecut prin multe, traind cu intensitate ultimile zile si saptamani m-am bucurat sa-l vad jucand pe marele, extraordinarul fotbalist Luka Modrici.

A fost un meci cu o echipa ambitioasa,Real a jucat fara multe dintre vedetele ivite in ultima vreme dar dupa un amar de timp au aparut doi jucatori care au fost accidentati: Militao si Curtois. Poarta a fost mai sigur aparata cu/de fostul titular care a lasat pentru cateva luni, din cauza sus amintita, locul unui tanar cam spaimos care intr-o clipa face o p[arada nebuna si in alta greseste lamentabil. In sfarsit,Tony Kroos si Vinicius, Rodrigo si Belingham nu au fost pe teren fie de la inceput fie deloc(primul). Toti zic ca sunt mari vedete vedete eu spun ca nu chiar. Belingham un tanar bine cladit dar care nu are capacitate de efort, si care se crede „seful”,altfel oportunist cum se zice (apare in fata portii des si chiar marcheaza),Vinicius care creste continuu (invatand cate ceva de la marii fotbalisti ai Realului),Rodrigo un bun jucator brazilian fara sa sparga „targul”. Dar ei sunt vedete pentru presa si chibiti, repet nu pentru mine.

Am urmarit cu mare placere meciul pentru ca Don Carlo Ancelotti si Florentino Perez l-au lasat pe teren tot meciul pe Luka Modrici.

Omul si azi la 38 de ani joaca extraordinar.Rezistenta la efort, este aproape tot timpul unde este faza si mingea, cu privirea mereu sus si dand mereu indicatii colegilor: unde sa paseze, trimitandu-i intr-o anume pozitieetc. Luka Modrici a fost incantator si in aceasta dupa amiaza si ma bucur ca l-am putut vedea.

A desenat de fapt a proiectat(mare diferenta!) meciul pe teren.

Presupun ca Florentino Perez nu-i mai prelungeste contractul,Ancelotti da din colt in colt pentru ca un fost mare jucator si acum mare antrenor stie ca nu va mai gasi usor unul ca Luka.

Modric parca valseaza pe teren.Mereu alergand in ritmul lui,aparent obosit, avand, cand este cazul ruperi de ritm neasteptate cand lasa in urma adversarul fara ca acesta sa-si dea seama. Punand coechipierii in pozitii in care numai prost si impleticit de-a binelea nu dai gol.

A fost o incantare sa-l vad, ca de fiecare data.

La golurile unu si doi date de Real a pasat genial (nu ma feresc de cuvinte),scotand din joc doi-trei adevrsari. Spre final a avut un sut foarte bun din afara careului mare si portarul a prins.

Ma uit la meciurile lui Real cautandu-l pe teren. Daca nu apare,inchid televizorul sau trec pe alt canal. Restul de jucatori sunt o echipa dar Modric face ca acest Real sa fie cateodata uluitor.

A fost si azi splendoare pe gazonul stadionului Santiago Bernabeu. O splendoare desenata,gandita,facuta de acest croat mereu hotarat, mereu pe faza,mereu gandind fotbalul nu jucandu-l doar din instinct. Acesta este tipul de mare jucator. Nu ma „omor” dupa cei la care tasneste talentul dar nu stiu ce sa faca cu el.Cum sa-l „canalizeze.

Va veni inevitabil si sfarsitul carierei de jucator. La 38 de ani sa tii in mana si sa dirijezi o echipa cum este Real este foarte greu. Modric stie si poate sa o faca…. Repet, vine o vreme cate trebuie sa te „lasi”!

Deocamdata Modric este stralucitor! Poate cel mai inteligent si stralucitor conducator de joc care l-a avut Realul in ultimii zece ani.

Nu piedeti ocazia sa-l mai vedeti jucand in acest sfarsit de cariera. rar vom mai intalni un astfel de jucator! Trebuie sa vrea si Florentino Perez si pana la urma si Carlo Ancelotti….

Lasă un comentariu