Bilant!Alegeri locale si europarlamentare


PSD a iesit cu bine din aceste alegeri.Masina de vot a functionat in unele locuri.

La nivel de tara nu vad mari vicieri de rezultat. La nivel micro sigur ca destule. Nu fac apel la folclorul obisnuit care emana din alegeri: bani, apelul la populatia d defavorizata „momita” cu tot felul…. PNL este in cadere libera.

Nicusor Dan a castigat conform asteptarilor.

Fata de pronosticurile facute de mine sunt cateva surprize(https://ioanavram.wordpress.com/2024/05/27/pronosticuri-la-alegerile-locale/) Nu discutam de blocul compact din Ardeal:Cluj,Bihor,Arad.,Alba la acre adaug Salaj-castigarea din nou a CJ.Aici alegerile pentru PNL au mers bine desi peste echipe s-a adugat oboseala sau peste alegatori s-a asternut rutina. La Brasov echipa Vestea -Scripcaru a recuperat orasul. Se pastreaza echipa de la Sibiu: Astrid Fodor-Daniela Campean. La Resita ramane Ioan Popa. Romeo Dunca la Caras Severin a pierdut in fata propagandei PSD si este de datoria lui Sorin Grindeanu sa puna piciorul in prag la judet.

Constanta s-a pastrat pentru PNL(oras si judet).

Giurgiu a ramas galben (primarie si CJ) si sa nu uitam ca sef la PNL Giurgiu este Dan Motreanu.

A pierdut alegerile Gheorghe Flutur la Suceava,la fel cel propus de PNL la oras.

Este momentul unei schimbari a liniilor in PNL. Flutur si Bode si Rares Bogdan trebuie sa se retraga sau sa fie retrasi din conducerea centrala. PNL si-a „acoperit” cu o energie care l-a devorat o serie de candidati care nu se afla intr-o situatie buna fata de organele de ancheta:cazul flagrant Iulian Dumitrescu, cazul primarului de la Sinaia (care a castigat dar PNL a pierdut mediatic la scor). In rest pierderi pe linie pentru PNL :primarie Deva, primarie Bistrita,primarie si CJ Baia Mare. In sud si in Moldova pierderile PNL sunt serioase.

Singura oaza de galben acolo (afara de Iasi) este Botosaniul(CJ). Posibil prin Valeriu Iftime PNL sa fi castigat un politician de varf in locul lui Gheorghe Flutur. „Operatiunea” Grindeanu reusit in Banat: Simonis a castigat CJ Timis,Hurduzeu CJ Caras Severin, Calin Dobra -primaria Lugoj iar Felix Borcean primaria Caransebes.

Trebuie recunoscut meritul lui Sorin Grindeanu in aceste alegeri.Grindeanu s-a comportat ca un om politic de anvergura. Daca nu se castiga in locurile mentionate Grindeanu era „doborat” in PSD. Si asa este risc mare pentru Grindeanu din partea banatenilor. Daca cei patru alesi pentru care a girat nu au rezultate, sa te fereasca Domnul de reactia banatenilor.

UDMR a mers a obtinut rezultate asteptate dar la cota maxima.

ADU si partidele care o alcatuiesc in cadere libera:USR,PMP,Forta Dreptei

AUR nu a castigat mult dar se mentine pe o linie de plutire.

Lasă un comentariu