Euro 2024-Germania.Primele trei zile


Am urmarit cateva meciuri in aceste prime trei zile de la Euro 24. Fac un rezumat.

Trei echipe s-au evidentiat.

Germania care a avut un debut solid si unde Tony Kroos si Ilkay Gundogan au stralucit. Linia de mijloc cu Gundogan,Kroos si Andrichin care primii doi sunt conducatori de joc alternativ si care se completeaza admirabil,Este cea mai buna din cate am vazut in aceste trei zile. daca Hansi Flick aduce la Bracelona pe Thiago Alcantara (si acesta este in buna forma fizica) Barcelona reuseste in noukl campionat sa fie peste Real Madrid,

Nagelsmann a reusit o formula echilibrata in care totusi punctul critic este cuplul de fundasi centrali. N-am in incredere nici in Rudiger( autogolul din meciul cu Scotia i se poate intampla oricui,evolutia in sine nu m-a convins cum nu m-a convins nici in meciurile lui Real Madrid cand a prins echipa datorita accidentarii cuplului de baza Militao-Alaba). Celalalt fundas,Tah, bine cladit (de ce toti aparatorii de azi sunt precum niste stanci,dar corijenti la tehnica si gandire in teren?) mai are mult pana departe dar nu cred ca va depasi in evolutie un prag. Nemtii jucau mai bine si mai sigur cu Hummels in centru apararii desi are 35 de ani. Poate il aduce Bayern pe Hummels pus pe liber de Borusia….

Spania cu o echipa bine gandita de selectionerul Fuentes. Mai ales jocul Spaniei a fost surprinzator.

Croatia a fost o deziluzie nici unul dintre jucatori n-a jucat cu insufletirea balcanica care face sa cada metereze. Modrici nu a fost ajutat de ceilalti colegi mai tineri de la mijloc si nu a stralucit…..

Anglia a castigat la limita cu Serbia. Un meci cu un gol marcat de Belingham in rol de Harry Kane…. Mijlocasul de „aur” a lui Real Madrid s-a strins dupa douazeci de minute de joc. Ceea ce este inadmisibil la nivelul si varsta lui…. Englezii au o echipa echilibrata, cu cei mai buni funsasi laterali de la Euro (pana acum):Kyle Walker si Tripier. Si o linie de mijlloc in care Belingham nu a stralucit. In timp de Tony Kroos joaca formidabil la Euro 2024 mai tanarul cu 13 ani, Jude B. nu a impresionat pe cei care stiu cat de cat fotbal. Un munte de bani si deocamdata doar artificii si „orgolii” de mare-mare fotbalist…. Asta cu „mare” sa o lasam. Anglia are noroc cu acest mare jucator,Harry Kane…. de observat ca jucatorul de la Bayern a jucat in doua repriza cand varf cand aparator a fost cu alte cuvinte un mijlocas extraordinar … A avut o bara ,l-am vazut intre fundasii centrali respingand cu stiinta mingile sarbilor… El este cel mai bun jucator al englezilor nu prea laudatul Belingham…

In rest elvetienii cu echipa lor alcatuita dintr-o adunatura de emigranti sau fii de emigranti (sigur toti cu cetatenie) a invins o Ungarie care nu a stralucit. O surpriza poate fi Serbia. Dragan -Piksi- Stoikovic fara prea mult tam-tam si fara vedete care sa „sparga” a alcatuit o echipa pe stil sarbesc de jucatori care lupta cu inversunare si au si calitati tehnice peste ceilalti competitori. Cu noroc Serbia(care seamana azi cu Croatia de acum 4-5 ani) poate trece de grupe.

Olandezii, la limita normalului intr-un fotbal din tara lor care nu mai produce cam de mult mari jucatori(Guulit,Rijkaard si Van Basten).

Lasă un comentariu