Motiunea de cenzura care trece.La sapte ani dupa ultima…..


Joia viitoare  adica pe 10 octombrie  2019 va fi votl in plenul Parlamentului  la motiunea de cenzura depusa de Opozitie  contra Guvernului Dancila.

Motiunea are sanse mari sa treaca.

Ar fi prima motiuine reusita  dupa aceea de acum sapte ani care a dus la caderea Guvernului Ungureanu…. Curios si atunci si acum Ponta se afla  de partea  castigatoare….. Atunci cu  strutocamila in formare USL a castigat la limita in Parlament,acum prin noul partid (Pro Romaniua) Ponta se afla in partea Opozitiei…. si aduce un numar de voturi….

Au trecut sapte ani  si  poate  Ponta este mai matur….. Cea mai mare greseala  pe care o  poate face este sa revitalizeze,evident dupa  motiune,  un partid care  si-a atins limitele.Am numit PSD…. PSD trebuie lasat in tarana iara Ponta daca   se vrea totusi un om politic responsabil si priveste pe termen lung/viitor trebuie sa-si construiasca incet si fara graba si racolari   suspecte partidul….Cum joaca P:onta acum si in urmatoarea perioada de timp este  una  dintre problemele interesante ale  politicii  de la noi…. Mai  important decat cum va juca USR….. Care se vor lamuri  imediat  ca nu au sanse decat intr-o alianta cu PNL. Corporatisti prea scolari ca sa nu se vada tivul  „filosofiei”  care nu tine in Romania.

In cele din urma    cel mai important este cum va juca PNL.daca va face rabat  ca orice partid de  dupa ’90 la racolari sau traseisti,daca va accepta baroni fara scupule si daca nu tine cont de ceea  ce are benoie acum Romania.de o schimbare profunda care sa inceapa cu institutiile statului…. Poate  Ludovic orban va reusi sa tina piept  flamanzilor  de putere din partid si va  accepta linia dura impusa de rares Bogdam.Altfel nu au nici o samnsa nici la viitoarele alegeri.

In al doilea rand daca PNL stie sa foloseasca  capitalul de incredere pe care il au trei dintre cei mai importanti membrii ai sai,Emil Boc,Ilie Bolojan,Nicolae Robu( asta este ordinea !) mai ales in Transilvania si Banat dar nu numai…. cei trei (sper ca si Nicolae Robu sa se lamureasca  urgent  nu au nevoie de functii in PNL Ei sunt  oameni de stima si de reusita  in administrarea unor mari orase  cu care PNL trebuie sa defileze…. Oameni care  nu au „codite”,schelete  ,etc….

In sfarsit  PNL trebuie sa evite ferm guvernasrea directa   pana la alegerile anticipate  punand umarul foarte vserios la sustinerea unui guvern sa-i spunem de tehnocrati(desi  termenul este destul de fad si larg) care sa  in ceapata cateva reforme…. sa le inceapa…. doar….

Asta va fi…. Cateva conditionari(sus pomenite dar cred ca  asta este  drumul…..

Lebada neagra trece curand….

PSD  intra in  istorie se ramane  ….cu istoria….!

Lasă un comentariu