Ce ati vrea, Catalin Tolontan, sa-i faca Universitatea Maryland lui Vladimir Tismaneanu….? Dar tara lui Klaus Iohannis,…. ca s-a tuns?


Libertatea.ro publica raspunsul Universitatii Maryland (SUA) privitor la incidentul cu ciorile in care a fost implicat Vladimir Tismaneanu (vezi aicihttps://www.libertatea.ro/stiri/universitatea-din-maryland-il-sprijina-pe-profesorul-tismaneanu-a-facut-o-greseala-ingrozitoare-dar-nu-are-un-trecut-de-comportament-rasist-si-scuzele-lui-au-fost-sincere-2975339). Ziarul prin autorul articolului este nemultumit  ca respectiva universitate nu i-a aplicat lui Tismaneanu  o pedeapsa.

Aspra dupa tonul cu  care scrie   ziaristul…

Las deoparte  ca „Libertatea ” re-lansata  de  Tolontan  este un copil prea-fericit al „politiciicorecte”. Las deoparte ca atunci cand  buna parte din aceasta lume si cu deosebire  partea de Europa  cu o istorie de mii de ani  a aruncat la cos acest concept daunator si parsiv… la spartul targului  sa   „bagi” cu de-a sila  ramuri si ramurele ale amaratei  de „politicicorecte”. Dar este treaba  ziarului, a lui Tolontan care este editor si  celor de la Ringier (patronii). Libertatea de a alege….cum scriem….

Am doua intrebari:

1.Ce ati fi dorit  sa faca Universitatea Maryland cu Tismaneanu? Sa-l dea afara,sa-l trimita in judecata si apoi sa ajunga la inchisoare,sa-i taie una mana,un deget, sa-i astupe gura, ca mintea nu are cum? Ar fi interesant pentru cititorii Dvs si pentru cititorii mei (o,nu se compara) de stiut ce  doriti?Ce pedeapsa ar fi fost nimerita,dupa Dvs ?

2.In manualul(mic,mare,n-are importanta!)  de „politici corecte” pe care il studiati cu veneratie scrie undeva ca toti trebuie sa ne tundem in acealsi timp? Si ca presedintele tarii ca sa fie un exemplu de  ins „politiccorect” ar fi trebuit sa apara in fata natiei nebarbierit si cu parul dabalat(un banatenism!) si plin de pufusori pe la urechi si la ceafa?La intrebarea domnului  ziarist ( acuzat de unii de tandreturi pesediste),un raspuns sec,plin de umor sasesc.Un raspuns civilizat pana la urma…

Rugamintea mea este sa nu duceti in derizoriu munca de  ziarist aplicandu-i  chingile de fier ale acestei „politicicorecte” lansata de un grup de profesori stangisti  din universitatile americane. Ati scris si mai scrieti si la „Gazeta Sporturilor” si banuiesc ca in  ucenicia Dvs la ziar(ziare) ati avut de invatat ceva de marii ziaristi  cu care ati lucrat.  Ati fost o speranta a ziaristicii si este pacat sa esuati in  cleiul „politicii corecte”. Aceasta „politicacorecta” a incercat sa schimbe o lume si a esuat lamentabil!! Pentru ca dincolo de judecata la gram(si la ala.si aluia.la toti la fel) exista morala.Morala acestei lumi.In care nu toti suntem egali  dar  toti nu trebuie sa abdicam de la niste principii de morala!

Unul dintre acesti mari ziaristi  scrie  (inca) la Gazeta Sporturilor.

Ovidiu Ioanitoaia.

Un mare ziarist.Un mare reporter.

Ioanitoaia  impreuna cu  Eugen Seceleanu,Dorin Tudoran,Adrian Dohotaru si Iulian Neacsu au alcatuit (in anii ’70) cea mai buna echipa de  reporteri ai actualitatii si care si azi  nu a fost depasita.Si…. ei se luptau cu un regim  dur,cu Nicolae Ceausescu  nu cu un regim democratic care permite  orice(o,sigur este voie sa faci orice azi in Romania!). Ceva din  modul in care trebuie sa scrie un ziarist:ce teme sa abordeze,cum,cand sa dezvalui, ce surse sigure folosesti,ce documentare  faci ….. practicat de acei (atunci) tineri ziaristi ar fi  un binevenit manual  pentru  noi  toti(care mai scriem!).

Pentru mine a fost!

Lasă un comentariu