Baieti si fete………lasati corporateza…., nu va mai spalati creierul….


Termenul de corporateza  a fost lansat  de Traian Ungureanu.

Eram  satul cam de multisor  de limba/imbajul corporatist cu care  mai tinerii nostrii compatriotii ne  zgaraie  zi de zi urechile…. Traian Ungureanu a dat un nume acestei romgleze, mai mult romana ciuntita  in care vorbesc cei ce au lucrat/lucreaza in companii multinationale sau ,ma rog ,in tot felul de firme si firmulite cu patroni   straini pripasiti pe aici si care dincolo de suta de dolari/euro  in plus fata de noi   cred ca au si misia  sa ne …alfabetizeze….

Corporateza vorbesc majoritatrea celor  tineri de pana in 40 de ani. Lipsiti de educatie(in sensul general) si personalitate, saracii iau in gura tot ce le  propovaduie …patronul..Fie el persoana fizica sau companie….

Fenomenul l-am remnarcat nu de azi de ieri ci de aproape 20 de ani,  de  cand  au inceput sa patrunda masiv in tara  companiile straine….. Fac o paranteza. Am lucrat in astfel de  multinationale  sau companii straine mai mici  dar nici un moment n-am fost pervertit de/la  gandirea si limbajul lor…

A, sa respect niste reguli de lucru,  sigur ca  am facut-o….. Dar sa-mi spele creierul  niste insi   niciun moment  deosebiti de noii,……asta niciodata…. Ascultam azi la amiaza  o emisiune pe un post de radio in care  intr-o ora pusa la dispozitie  ascultatorii  putea sa-si spuna parerea pe o tema data.

Las tema,Romania are destul de multi prostalai cu diploma (din pacate) care au trecut  precum gasca prin apa si viata,……..ce m-a infiorat a fost limba lor de lemn corporatiost, cu nimic mai  buna,mai altfel decat limbajul de lemn impus de activistii de partid si de regim inainte de ’89.

Te apuca groaza si sila ascultand pe acesti oameni maturi si  care  isi complecteaza bruma de cunostiinte  din „filosofia” de „viata” a corporatiilor….

Este rezultatul a  schimbarilor fara cap si coada din societatea romaneasca,este vina celor ce ne conduc….

Dar este si vina lor a celor ce  „practica” un asemenea mod de gandire si vorbire descalificant.Pentru cei care stiu, nu pentru imberbi care cred ca Romania s-a nascut la 1990,   rog sa observe/analizeze atent cati dintre ei -in plin regim comunist,in floarea limbajul;ui de lemn-au vorbit,au folosit ,ATUNCI, acest  „dialect” bun  pentru  cei spalati pe creier.

Va spun : majoritatea,peste 90% dintre romani,nu s-au „lipit” la asemenea mod de a gandi/vorbi….

„Continutul” celor  spuse de acesti  copii  amarati ai corporatiilor(„continut”:alta tampenie)este de multe ori egal cu zero.

Numai cei ce n-au scoala,educatie(indiferent,opt clase,liceu sau  facultate) pot sa vorbeasca/gandeasca  asa….

Lasă un comentariu