„Speranta si Mesia ” Simonis in Timis? Nu la el este decizia!


La Timis s-au transat „lucrarile” in ce priveste alegerile din 9 iunie. La Consiliul Judeteam va candida Alfred Simonis in partea PSD.La Primaria Timisoara va candida Gheorghe Robu din partea PNL. In toate orasele din Timis vor fi candidati unici PNL(Sanicolau Mare,Jimbolia,Buzias,Ciacova,Gataia) mai putin la Deta (unde actualul primar candideaza din partea PSD si Recas cu un candidat de la PSD. In doua orase se merge „care pe care”:Lugoj si Faget.

Cele două partide se vor confrunta în 27 de primării dintr-un total de 99. În celelalte 72, cele două partide vor avea candidaţi comuni, fie de la PNL, fie de la PSD. PSD va ataca 12 primării PNL, iar PNL va avea candidaţi în 13 UAT-uri cu primari PSD. La aceste 25 se adaugă Lugoj şi Săcălaz, unde cele două formaţiuni n-au primar în funcţie.”(https://debanat.ro/2024/04/cu-o-singura-exceptie-psd-si-pnl-si-au-impartit-orasele-din-timis-doar-la-faget-cele-doua-partide-vor-avea-candidati-separati_415354.html)

La o analiza mai atenta se vede clar ca PNL si PSD vor candida cu sanse de castig la multe primarii….. Probabil ca scorul va fi, din cele 25 de primarii la care candidatii se infrunta, aproape de egal…. „Misterul” ramane asupra celor ce castiga primariile cu candidati comuni,cele 72 notate de mai sus. Nu se va putea sti la final care este ponderea PSD si care PNL in Timis. Totul este de-a valma ca sa se piarda urma…. Pentru ca nici PNL sici PSD nu au facut mare lucru pentru Timis si Banat. Asta este clar……!

Si de aici dezvaluirea neasteptata pentru multi (nu si pentru mine) pe care o fac mai departe.

Tot acest „scandal” vine din dorinta unui politician ( cu putere de decizie in PSD si nu numai) de a forta (pe langa orgoliul firesc si batutul cu pumnii in piept) o modernizare a localitatilor din judet incepand cu Timisoara. Si chiar si in parti din judetul vecin:Caras-Severin.

S-a gasit un candidat care in actuala conjuctura are sanse de castig:Alfred Simonis. Nu pe meritele lui de politician ci pentru ca este sustinut de politicianul de care am amintit mai sus.

Adica votati pe Simonis si noi cei de la centru vom avea grija sa curga rauri de fonduri catre Timis.Este o socoteala practica,cinica care nu tine cont de morala si de etica ……Fostul candidat( de pana mai ieri) al PNL la CJT (cu toate minusurile multe intre care lipsa de experienta oarecum rezolvata intre timp dar beneficiind de un back-ground curat adica fara schelete) ne referim la Alin Nica, ar fi avut ceva sanse sa castige din nou presedintia judetului.

Castiga…… era frumos in teorie,in practica cu PSD la butoanele centrale erau putine sanse ca judetul Timis sa beneficieze de fonduri guvernamentale(vezi silegislatura 2020-2024) cand doar fortat s-au dat ceva fonduri in fata unui scandal international: Timisoara -Capitala Culturala Europeana. In rest…..

Asa se cum se prezinta sloganele electorale, cineva mai slab de inger( si sant destui! ar crede ca Alfred Simonis ar avea multi/munti saci de bani de acasa pe care, ajuns sef al judetului, o sa-i distribuie generos la o serie de lucrari atat de asteptate.

Eroare totala,Simonis nu este bogat,este un ins normal dar este un politician mai mult decat mediocru care doreste ca orice ins din Banat sa ajunga sef la el acasa! Peste aceasta dorinta (oarecum normala si fireasca ) a venit planul, calculele acelui important politician roman.

Fondurile promise vin de la Guvern.

La guvern „atata” este „straita”,nici mai mare nici mai mica. Daca dai la Timis nu dai in alta parte. Multe din lucrurile bune din judet s-au facut prin initiativa privata,de departe Iulius Town trebuie mentionat dar si multele fabrici si uzine.

Si atunci?

Ce este pus sa promita Simonis: stadionul mare(nici asta asa de mare,cca 30.000 locuri cand Regiunea avea nevoie de un stadion de 45.000 locuri) sala polivalenta de 16.000 locuri, terminarea inelului de centura a Timisoarei,( pestrit, dar hai….. in unele zone la patru benzi,pe portiunea cea mai asteptata Centura Sud la o banda pe sens),Autostrada Timisoara Stamora-Moravita, modernizarea liniei de cale ferata Arad-Timisoara-Caransebes-deocamdata pe lotul Arad -Timisoara(practic dublarea caii ferate…… din pacate zona Timisoarei este ratata pentru oras din motive neclare -cazul Baader- si in plus nu cuprinde acea idee „nebuna” si de care si-a batut joc o tara intreaga…dar corecta, de „ingropare” a liniei CFR de la Gara de Nord – la Padurea Verde care ar fi adus si metroul in Timisoara), centrul logistic inter-modal de la aeroport, continuarea lucrarilor la hub-ul de sanatate de la Spitalul Judetean……,autostrada Lugoj-Caransebes si evident portiunea tunelurilor pentrntru ursi de la Margina-Holdea de pe A1.

Lucrari mari care necesita fonduri uriase si care arata cat de neglijat a fost si este….Banatul-Timisoara. Bani nu sunt siguri, sunt insa o serie de proiecte in lucru si altele in faza intiala de pre sau fezabilitate…… Sigur ca odata realizate ar schimba la fata Banatul….

Intrebarea care e se pune este cate vor ramane pe lista „scurta”,cate vor fi duse pana la capat….. Pentru ca acesti bani nu vin de la PSD-Simonis ci de la statul roman, plus fonduri europene.

Efortul politicianului roman(de care am amintit ) de a sustine aceste proiecte majore este laudabil fara doar si poate…. Din mai multe motive prefer sa nu-i trec numele aici

Chiar daca ceea ce a facut PSD in Timis este cinic,departe de a fi moral,etc,etc…..

Sunt dispus sa accept……. dar sa nu uit!

Si daca macar jumatate din aceste obiectuive nu se vor realiza in patru ani iar celelalte sa fie puse bine „pe sine” atunci ,cum se spune in Banat,va fi vai si amar……

Lasă un comentariu