Avram Silviu-Dan.Cetatean de onoare al comunei Gavojdia -judet Timis!


Fratelui nostru Avram Silviu-Dan, al doilea in ordinea varstei dintre cei cinci frati Avram, i s-a acordat titlul de cetatean de onoare al comunei Gavojdia judetul Timis. Gavojdia se afla la marginea Pustei Banatului.

Suntem nascuti la Gavojdia si desi viata ne-a purtat pe alte meleaguri(in Banat,in tara in strainatate), ramanem pentru totdeauna banateni!

Fiecare dintre noi purtam cu mandrie sentimentul ca suntem gavojdeni si banateni si credem ca nu am facut de rusine locurile in care am vazut lumina zilei.. Cu deosebire, fratele Avram Silviu- Dan a incercat si de multe ori a reusit sa faca ceva pentru localitatea natala. A invatat la Gavojdia, a jucat fotbal si a ajutat mai apoi echipa de fotbal din Gavojdia,a ajutat in diverse situatii oameni din Gavojdia.

A organizat in doi ani consecutivi(1973-1974) evenimente unice care au pus Gavojdia si Banatul pe harta Romaniei.

„Phoenix” cea mai mare formatie romaneasca de muzica rock din toate timpurile si una dintre cele mai importante pe plan mondial a fost adusa de fratele nostru sa cante in acei doi ani la Ruga de la Gavojdia. Si prin prietenia de o viata care il leaga de Nicolae-Nicu-Covaci,marele muzician si conducator de formatie si sigur si de ceilalti membri ai trupei: Mircea Baniciu ,Ioji Kappl si Ovidiu Lipan Tandarica. Evenimentele organizate de Silviu- Dan au fost o reusita extarordinara si raman in istoria comunei si a Banatului. De la Arad si pana la Orsova si mai departe la Turnu Severin sau pana la Hunedoara si Deva au venit iubitori de muzica, dornici sa-i asculte pe Phoenix.

„Phoenix” era in acei ani la apogeul carierei si numai ezitarile si frica regimului de atunci au privat-o si de o mare cariera internationala.

Sala caminului cultural si parcul de alaturi au fost insuficiente pentru numarul mare de spectatori veniti sa asiste.

Si atentie la spectacole- concerte s-a platit bilet si din sumele stranse a fost platita formatia. Si nu a fost putin,a fost la valoarea imensa pe care o avea trupa atunci.

Ruga de la Gavojdia are loc in fiecare an incepand cu Ziua de Inaltare(Ispas) si tinea atunci trei zile.

Ne mandrim cu fratele nostru!

Credem ca administratia locala si comunitatea din Gavojdia a ales bine pentru acest titlu simbolic!

Lasă un comentariu