Nenorocitul mimetism romanesc


Vad in fecare zi semne ale unui fenomen, nu de ieri alaltaieri, dar care de 34 de ani a luat o amploare „exemplara”!

Mimetismul, imitatia servila si mecanica care ne frange gandirea normala si libera!

La anumite perioada care se repeta apar profesori de invatamant politic corect. Meseria lor este sa vaneze fascistul si rasistul…,vorba lui Sever Voinescu….Acesti „profesori” au grija sa ne traga de urechi si sa ne spuna cu forta „ca nu se cade……”

Ce dracu’ nu se cade? De unde pana unde au acces oficine de manipularea opiniei publice acesti „profesorasi” cultivati de o ideologie ciudata,facuta in sera?

„Nu se cade”…..

Ni se intrerupe imaginea de la un joc sportiv pentru ca unul dintre participanti a fost accidentat grav…. Ce este asta….? Ce si carei liturghii i se inchina oficioase precum BBC care a scos din programe si relatari orice referire la fotbalistul ungur B.Varga care a fost accidentat grav in meciul cu e echuipa Scotiei…?

Cine ce este UEFA sa-mi spuna mie „ca nu se cade!!!!!” ?

Cristian Geambasu, un ziarist de foarte buna calitate care pe langa talent are capacitatea de a face o analiza de pe pozitii clare,firesti,normale si NU importate a lumii in care ne invartim, scrie:

Imagini cu puternic impact emoțional. S-a stabilit (observați, folosesc impersonalul) că trebuie să fim feriți de episoadele dure ale vieții cotidiene. Imagini, știri. Întrebarea, cât încă ne putem pune întrebări, este dacă o astfel de abordare ne ajută pe termen lung sau ne face și mai vulnerabili.

Știm, societatea occidentală, căreia din fericire îi aparținem și noi, funcționează după un set de valori. Un așa-numit caiet de sarcini al conviețuirii civilizate, al prețuirii valorilor aproapelui.

Occidentul respecta însă aceleași valori și în urmă cu o jumătate de secol, doar că atunci lumea trăia cu adevărat mai liber. Nu ne alienasem prin corectitudine politică.  

Adică oamenii nu își puneau problema că a mânca o friptură sau o prăjitură îți ruinează sănătatea, în timp ce niciun psiholog ori psihiatru nu teoretiza că imaginile cu asasinarea lui JFK te vor trimite direct în anxietate, preambul al pornirilor suicidare.

Cum se zice, lumea trăia mai pe natural și mai pe durere. Acum am devenit atât de sensibili (am fost împinși să fim așa!?) încât ne ungem cu factor de protecție solară și dacă ieșim până la colț să cumpărăm o apă minerală. Ba nu, plată. Minerală nu e bună. 

Iar de emascularea asta profită „barbarii”. Știți cine sunt barbarii. Cum să ne apărăm cu arma-n mână de invaziile barbare dacă noi nu suportăm nici dușul cu apă la mai mult de 40 de grade?

Tot textul aici:https://golazo.ro/cristian-geambasu-opinie-euro-2024-ungaria-scotia-102767

Lasă un comentariu