Un fel de „lovitura de stat” electorala si pe hartie in Banat?


Sa nu incurcam cititorii cu REVOLUTIA din 1989(un fapt profetic) care a avut scanteia si cateva etape esentiale la Timisoara.

Ce se intampla in acest an plin de alegeri mai ales in Banat pare a fi „lovitura de stat” riscanta care poate avea ceva succes fie va duce la disparitia nucleului dur de politicieni care si-a propus aceasta miscare.Haul dezordonat al uitarii o sa-i inghita …… Se doreste „pesedizarea” intregii regiuni pe principiul daca suntem la butoane vor veni bani si facem modernizarea si investitiile necesare ale zonei.Daca nu ajungem la butoane dupa noi ….potopul….. Adica „zero l;ei” vorba afisului lui Robu de acum ceva ani….

Am scris riscanta pentru ca totul se petrece la nivel de declaratii,ceva documente avansate si …atat. Se va ajunge,la un moment dat la bani si atunci in neaosul stil balcanic batista va ateriza lin sau imediat pe tambal si cei ce le-au lansat vor miza pe „medicamentul ” miraculos al romanilor, uitarea….. I-am pacalit,pana la alte runde de alegeri….. este pace si voie buna….

Acest nucleu dur si-a propus sa „modernizeze” Banatul la modul „hei-rupist” departe modelul lansat de brigadierii de la Salva- Viseu. Acestia in entuzismul lor veneau cu realizari concrete,puneau mana pe lopata si sapau,indreptau pamantul, faceau loc liber pentru ceea ce avea sa devina calea ferata Salva-Viseu.

Primarii din Timis au fost ademeniti sa voteze PSD,promisiunile pentru Banat (aceeasi presiune este si in Caras-Severin) curg pe ….hartie….. de la drumuri expres la canalizari si asfaltari prin comune,la complectarea inelului Timisoarei,la lucrarea de la Holdea-Margina (tunel -ursi),etc,etc,etc….

Pare ca o forta divina pogoara peste Banat…. Si daca acest calcul(proiect) trebuie sa poarte un nume, el se numeste……. Alfred Simonis.

Concret….,un exemplu…. ca sa nu-i obosesc pe cei ce ne (mai)citesc….

Vreti stadion la Timisoara? Uite asa cum ne vedeti facem o sedinta de guvern la Timisoara si semnam in cadru festiv o hotarare pentru indicatorii economici a celui nou si demolarea stadionului vechi. Si nu oriunde ci in sala multifunctionala a Palatului Administrativ din Timisoara. Mai plusam si cu o hotarare pentru infiintarea punctului de trecere a frontierei la Beba-Veche.

Propaganda tiparita,vorbita sau online sta cu arma la picior, dar are motoarele turate din plin si ne anunta ca apare…… „fenomenalul” stadion de la Timisoara… Cand colo,niste hartii,documente (necesare desigur).Astea se puteau semna in liniste…. la Palatul Victoria si fara tam-tam. Pana la stadion care este unul normal fata cu altele din tara si deloc fenomenal si construit fara minim de viziune asupra anilor ce vin.

Regimul comunista a construit la Timisoara(1963) un stadion cu 40.000 de locuri care a fost suficient pentru urmatorii 60 de ani. Dupa atata asteptare si amanari peste amanari sa propui un stadion de 30.000 locuri este o lipsa crasa de viziune,o dorinta de a scapa de acest balast care este Banatul(prin modul cum a fost,este tratat) din partea actualei Aliante(PSD-PNL)

Miroase a dracului a manipulare fin-ordinara…… aceasta sedinta!

Pe cine pacaliti?

Lasă un comentariu