„Chiar vreţi ca România să ia foc?”


N-am scris despre ultima dintr-un sir lung de tampenii facute de guvernul lui Ponta Voda:impozitarea bacsisului….

Masura este hilara,tampita si se va intoarce impotriva celor ce au nascocit-o…. In goana lor  disperata dupa ceva bani in plus…. Masura aduce cu birurile stiute din istorie si practicate de cine altii decat balcanicii nostri domnitori… Ca masura a fost luata la Bucuresti,un fel de capitala neincoronata a Balcani-lor,nu face decat sa ne arate continuitatea  si rezistenta prin secole  a acestei fibre nesanatoase(balcanismul fanariot) in mentalul romanilor…

N-am scris pentru mi-a fost sila…Dar numai cu sila nu indrepti lucrurile…

Este o  masura cretina si fara cap….

Trimit mai jos la un documentat articol pe aceasta tema semnat de Sorin Paslaru  redactorul-sef al „Ziarului Financiar”.

Sorin Paslaru:

„Dacă cineva a gândit premeditat subminarea guvernului Ponta prin introducerea impozitului pe bacşiş, atunci a dat o lovitură de maestru. Cine sunt într-o societate nodurile de comunicare? Chelnerii, taximetriştii, coafezele şi frizerii.

Se spune că în Grecia investitorii deştepţi au ieşit de pe piaţa bursieră în urmă cu 10-15 ani,  atunci când până şi frizerii îţi dădeau ponturi, adică ce acţiune urma să crească şi de ce.

Să ataci acum printr-un impozit absurd şi birocratic tocmai această breaslă înseamnă să-ţi dai foc la valiză din punct de vedere electoral. Nouăzeci la sută din subiectele de discuţie desfăşurate astăzi în restaurante, frizerii şi taxiuri, adică fix acolo unde oamenii vorbesc cel mai mult, sunt despre noua ”taxă Ponta”. Sau ”taxa Orlando Teodorovici”?

Lovitura va fi covârşitoare pentru cei care au gândit această măsură. Impactul în starea de spirit a populaţiei va fi mai mare chiar şi decât tăierea salariilor de 25% din 2010, asumată de preşedintele Băsescu.

Raţional ar părea să aibă sens ca şi aceste venituri, care sunt în medie de 1.000-2.000 de lei pe lună de persoană, să fie impozitate. Dar modul de impunere este atât de prost gândit – cu bon suplimentar, cu număratul banilor la intratul şi la ieşirea din schimb, cu dreptul de percheziţionare încât nici nu merită comentarii. Este complet rupt de realitate, consumă timp şi nervi şi nu îşi atinge în niciun fel scopul.

 

Absurditatea este atât de mare, încât se ajunge ca până şi hârtia şi cerneala folosite pentru emiterea bonului să valoreze mai mult decât cei 16% aferenţi unui bacşiş de 10 bani.”

 

Tot textul aici:http://www.zf.ro/opinii/amintiri-din-timpul-lui-ponta-voda-14239960

Lasă un comentariu