„Cenusa ei a fost imprastiata in ocean pe tarmul Californiei”……..


Unul din marii  iubitori  ai rock-ului  este scriitorul Stelian Tanase. Rock-ul si ca forma de arta der a trai…..  Azi este una din acele zile negre di nu prea lunga istorie a rock-ului.Toti cei care iubim rock-uul tinem minte ca  in aceasta zi(anul 1970) a incetat din viata  la 27 de ani Janis Joplin. Este si  pentru mine  cea mai mare  interpreta de muzica rock din toate timpurile…

Preiau  de la  Stelian Tanase atat titlul  acestui text cat si  cateva randuri -poate printre cele mai deosebite si simtite scrise  vreodata despre Janis Joplin:

Stelian Tanase:„Janis Joplin a murit la 4 octombrie 1970 in urma unei supradoze de droguri combinata cu alcool…… Nu m-a dezamăgit o clipă. Rămîne cea mai mare cintăreață de rock. Destinul ei se potrivește perfect cu fenomentul (Brian Jones, Jimi Hendrix, Jim Morrison Keith Moon etc. ). A ars ca o flacără.  …..

Avea un geniu care nu înțelegeam de unde vine. Nu înțeleg nici azi, cînd deja am trecut prin prea multe lucruri. Poate că secretul ei era că te atingea ACOLO, în străfundul sufletului, acolo unde chiar mai contează cîte ceva. Unde indiferența, cinismul, tot ce este cenușiu și ne micșorează, ne umilește, ne înfricoșează, nu mai există. A fost în un strigăt de durere neauzit, o rană neînchisă cît ea a trăit”……..

Tot textul-de altfel extraordinar-aici:https://www.stelian-tanase.ro/janis-joplin-o-flacara/

2 gânduri despre “„Cenusa ei a fost imprastiata in ocean pe tarmul Californiei”……..

Lasă un comentariu