Macii,marea,plaja si …..noi


Se dedica I.I.I.I.

Va propun mai jos un set de fotografii foarte recente de la Marea Neagra,litoral, zona sudica.

Un amestec de culori,de la rosu aprins al macilor care simbolizeaza orice vreti sau va inchipuiti….. pana la griul nuantat si trecut bine in unele locuri catre negru al norilor si…… apa marii care nu este albastra. Litoralul imediat,intelegand plaja si apa este lipsit de turbulenta zilelor de vacanta ale lui iulie sau august…..

Daca te uiti mai atent printre micile ridicaturi ale nisipului plajelor si al „castelelor de nisip”, vei vedea/gasi in inchipuire trupul uscativ al unei suedeze neaparat blonde,apoi rubiconde cehoaice tot blonde in cautarea bauturii preferate (aici)bere sau a polonezelor(fie blonde, fie brunete) usor sofisticate, un amestec de sobrietate catolica impanata cu rochii lungi sau halate care „ascund” totul si…. bucuria dezmatata cu care isi ofera trupurile dezgolite razelor fierbinti ale soarelui.

Sigur este numai o iluzie pe care o aduci aproape(in memorie). De la nuditatea cruda, saraca in fiinte din fotografii la o realitate intamplata demult cand acelasi litoral (fara sa filosofam despre apa si nisip care sunt altele) trambita de viata.Viata normala cu de toate.

Si iubire si pasiuni si trecerea fara zgomot si in tihna a zilelor de vacanta. Mare parte dintre cei ce populau aceste plaje(aduse in fata, pe ecranul memoriei) fie sunt batrani fie nu mai sunt… sau au ramas „imortalizati” in nisipul fierbinte de atunci. Sau poate urma urmei urmelor trupurilor lor de atunci s-a mai pastrat in memoria exclusivista a „firelor” de nisip.

Foto:S-C.A. Multumiri……!

Lasă un comentariu